13:38 24.07.2014

Із коаліції вийшли 8 депутатів фракції "Батьківщина" - Томенко

2 хв читати
Із коаліції вийшли 8 депутатів фракції "Батьківщина" - Томенко

Народний депутат фракції "Батьківщина" Микола Томенко заявляє про вихід восьми депутатів фракції зі складу коаліції "Європейський вибір" у Верховній Раді України VII скликання.

"У нас на сьогодні восьмеро депутатів фракції "Батьківщина" підтримали вихід із коаліції", - повідомив М.Томенко на брифінгу в Києві в четвер.

За його словами, фракція "Батьківщина" продемонструвала, що не боїться нових виборів. "Ми на боці 80% українського народу (що виступають за проведення дострокових парламентських виборів - ІФ)", - зазначив він.

М.Томенко наголосив, що більшість депутатів "Батьківщини" готова до позачергових виборів.

За його словами, заяви написали: він сам, Володимир Ар’єв, Дмитро Андрієвський, Ігор Гринів, Геннадій Зубко, Ірина Луценко, Юрій Стець, Олександр Бригинець.

Як повідомлялося, керівник фракції "Батьківщина" Сергій Соболєв заявив із парламентської трибуни, що фракція "Батьківщина" готова піти на дострокові парламентські вибори після ухвалення закону про пропорційну виборчу систему за відкритими списками, а також після завершення антитерористичної операції на сході країни. "Фракція "Батьківщина" заявляє, що ми йдемо на позачергові парламентські вибори, і вважаємо, що в цих умовах єдиною можливістю проведення цих виборів є ухвалення закону про вибори на пропорційній основі за відкритими списками, і друге - негайне наведення ладу і завершення звільнення території України від російських загарбників і терористів, які їх підтримують", - сказав С.Соболєв із трибуни парламенту.

Раніше про вихід зі складу коаліції депутатських фракцій у Верховній Раді заявили фракції "УДАР" та ВО "Свобода".

Розпуск коаліції та неформування нової протягом 30 днів дадуть президентові підстави для розпуску Верховної Ради та проведення дострокових виборів.

Народний депутат Сергій Міщенко (позафракційний) заявив із трибуни Верховної Ради про вихід зі складу коаліції 15 позафракційних народних депутатів.

Коаліцію депутатських фракцій "Європейський вибір" було створено 27 лютого 2014 року. До неї увійшли 250 депутатів. Коаліція сформована фракціями "Батьківщина", "УДАР", ВО "Свобода", групою "Економічний розвиток", групою "Суверенна європейська Україна", іншими депутатами.

Нині до фракції "УДАР" входить 41 народний депутат, фракції ВО "Свобода" - 35, ВО "Батьківщина" - 86, до групи "Економічний розвиток" - 41 та до групи "Суверенна європейська Україна" - 35 парламентарів. Також 86 депутатів входять до складу фракції Партії регіонів, до розпущеної в четвер фракції Компартії - 23, до групи "За мир і стабільність" - 34. 72 депутати станом на ранок четверга не входили до складу жодної фракції чи групи.

До коаліції мають входити не менше ніж 226 народних депутатів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА