12:07 18.08.2014

Україна планує завершити євроінтеграційні реформи за 5 років - Турчинов

2 хв читати

Україна зможе провести євроінтеграційні реформи за 5 років, прогнозує голова Верховної Ради України Олександр Турчинов.

"Ми ставимо перед собою п'ятирічний план євроінтеграції", - розповів керівник парламенту в інтерв'ю балтійському інформаційному агентству BNS, повідомляє прес-служба Верховної Ради в понеділок.

"Україна має стати членом Європейського Союзу та Північноатлантичного Альянсу. Це буде надійною гарантією від агресивних прагнень Росії", - наголосив О.Турчинов.

За його словами, нині більшість українців також розуміє необхідність вступу нашої країни до НАТО, оскільки "це спосіб захистити Україну від агресивної політики Росії".

Політик зазначив, що така політика Росії призвела до зміни настроїв людей на користь вступу до НАТО, наголосивши, що "це стосується і сходу України".

"Одне із завдань Російської Федерації - не допустити вступу України в Євросоюз, що вони намагалися зробити ще за допомогою Януковича. Але ми довели, що здатні реалізувати свій європейський вибір", - заявив голова Верховної Ради.

О.Турчинов перебуває з робочим візитом у Литовській Республіці 17-19 серпня для участі в конференції глав парламентів Північних і Балтійських країн (м. Паланга).

На конференції він виступить під час обговорення питання "Східне партнерство Європейського Союзу після Вільнюса перед Ригою".

Також відбудуться зустрічі керівника українського парламенту з президентом Литовської Республіки Далечіні Грибаускайте, із спікером Сейму Литовської Республіки Лоретою Граужинене, із спікером Сейму Латвійської Республіки Солвітою Аболтинею, головою Риксдагу Королівства Швеція Пером Вестербергом.

О.Турчинов також візьме участь у спільній прес-конференції спікерів парламентів країн NB-8 для литовських ЗМІ та покладе квіти до пам'ятника Т.Шевченкові у Вільнюсі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА