10:41 05.09.2014

Усі країни-учасниці саміту НАТО наповнюватимуть трастові фонди, присвячені українській безпеці, - Порошенко

1 хв читати
Усі країни-учасниці саміту НАТО наповнюватимуть трастові фонди, присвячені українській безпеці, - Порошенко

Україна вдячна країнам-членам і партнерам НАТО за підтримку, надану в питанні захисту її суверенітету, територіальної цілісності та незалежності, заявляє президент Петро Порошенко.

"Хотів подякувати усім країнам-учасникам сьогоднішнього саміту за дуже потужну підтримку, в тому числі й фінансову, яку вони сьогодні задекларували, взявши на себе зобов’язання щодо наповнення чотирьох трастових фондів, які в першу чергу присвячені важливим напрямкам української безпеки", - заявив він на прес-конференції за результатами засідання комісії Україна-НАТО, повідомляє прес-служба глави Української держави.

П.Порошенко зазначив, що конкретні країни взяли на себе відповідальність за координацію цих фондів і всі без винятку учасники саміту НАТО взяли на себе зобов'язання щодо їх наповнення.

"Фактично кожна країна констатувала результат наших двосторонніх консультацій щодо допомоги Україні", - констатував президент.

За його словами, йдеться насамперед про допомогу у військово-технічній співпраці, надання летальної та нелетальної, високоточної зброї. Крім того, окремі країни взяли на себе забезпечення лікування та реабілітації поранених українських військових, постачання медичного обладнання та ліків, повідомив президент України.

"Сфера нашої співпраці на двосторонньому рівні з країнами-членами Альянсу є надзвичайно широкою", - резюмував глава держави, висловивши переконання, що слова про заохочення двосторонньої співпраці, зокрема у військово-технічній сфері, будуть у фінальній резолюції.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА