13:42 13.09.2014

Заступник міністра закордонних справ Лубківський подав у відставку

2 хв читати
Заступник міністра закордонних справ Лубківський подав у відставку

Заступник міністра закордонних справ України Данило Лубківський подав у відставку.

"Заява, погоджена сьогодні (у п’ятницю - ІФ) у Брюсселі міністром закордонних справ Павлом Клімкіним, є для мене несподіванкою... Ухвалена заява шле неправильний сигнал усім: агресору, союзникам і, найважливіше, українським громадянам. Саме зараз наша економіка, як під час смертельної хвороби, має самостійно вирвати шанс на життя. Вибір не відкладається, інакше він - не вибір. Я прийняв рішення подати у відставку з посади заступника міністра закордонних справ України і прошу Кабінет Міністрів України підтримати моє рішення", - написав Д.Лубківський на своїй сторінці в соцмережі Facebook у ніч на суботу.

Раніше повідомлялося, що Міністерство закордонних справ України заявило, що в п'ятницю у Брюсселі за результатами тристоронньої міністерської зустрічі Україна-ЄС-РФ було досягнуто важливих для Української держави домовленостей.

"ЄС погодився продовжити дію режиму автономних торговельних преференцій для українських експортерів до кінця 2015 року. Цей крок сторони ЄС є безпрецедентним жестом підтримки та солідарності з Україною", - сказано в заяві МЗС, поширеній у п'ятницю.

У заяві зазначено, що такі домовленості дадуть можливість Україні повною мірою скористатися перевагами зони вільної торгівлі з ЄС у рамках угоди про асоціацію.

"Наші товаровиробники зможуть скористатися перевагами односторонніх преференцій ЄС та отримають додатковий час для пристосування до умов посиленої конкуренції в рамках ЗВТ Україна-ЄС", - йдеться в заяві.

При цьому, згідно з інформацією, Україні вдасться зберегти баланс між реалізацією положень ЗВТ з ЄС та продовженням дії режиму вільної торгівлі з Росією у рамках угоди про вільну торгівлю СНД.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко везе на фронт 2 тисячі денних та нічних FPV-дронів і "Мавіків"

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

Автор законопроєкту про демографічні податки його відкликає - нардеп Железняк

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА