16:36 13.09.2014

Брок наголошує на необхідності ухвалення в Україні закону про амністію

2 хв читати
Брок наголошує на необхідності ухвалення в Україні закону про амністію

Голова комітету Європейського парламенту у закордонних справах Елмар Брок відзначає необхідність ухвалення в Україні закону про амністію у рамках мирного врегулювання ситуації на Донбасі.

Відповідну позицію він озвучив на зустрічі з президентом України Петром Порошенком у Києві в суботу, повідомляється на офіційному сайті глави Української держави.

"Я вдячний президенту за його наміри запропонувати антикорупційну реформу і прийняти закони, які дозволять децентралізувати владу і застосувати амністію в рамках мирного врегулювання. Це кроки, які сприятимуть реалізації мирного плану на сході країни", - заявив Е.Брок.

"Закон про амністію є дуже важливим для об'єднання країни, і та ціна, яку треба заплатити за мир, навіть якщо вам це не подобається, це ціна за мир і свободу, яку потрібно заплатити", - сказав він.

Водночас, як зазначає прес-служба, Е.Брок відзначив важливість того, щоб Росія також мала політичну волю для мирного врегулювання.

Сторони також обговорили нещодавні домовленості щодо синхронізації ратифікації угоди про асоціацію між Україною та ЄС Києвом і Брюсселем, яку заплановано на 16 вересня.

П.Порошенко вкотре зазначив, що "жодних змін у текст угоди про асоціацію вноситися не буде".

Зі свого боку Е.Брок підтвердив той факт, що попри тиск із боку РФ європейська сторона та Україна не пішли на жодні зміни в угоді про асоціацію.

"Ця угода дуже вигідна для України - вона відкриває великі можливості. Але все залежатиме від українців та української влади, якій для отримання цих переваг потрібно провести глибокі реформи", - зазначив він.

"Угода надасть можливість Україні піти шляхом реформ у таких важливих сферах, як верховенство права, демократія, так і в економічній площині. Зміни в законодавстві відповідно до угоди зроблять Україну більш конкурентоздатною на міжнародному ринку. Вже зараз, на етапі попереднього застосування угоди, ми бачимо зростання українського експорту до ЄС на 14%", - підкреслив Е.Брок.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА