10:01 15.09.2014

Партія розвитку України, "Україно, вперед" і ще чотири політсили об'єдналися в "Опозиційний блок"

2 хв читати
Партія розвитку України, "Україно, вперед" і ще чотири політсили об'єдналися в "Опозиційний блок"

Шість політичних партій увійшли до складу партії "Опозиційний блок": Партія розвитку України, партія "Центр" (керівник Вадим Рабинович), "Нова політика", "Державний нейтралітет", "Україно, вперед" і "Трудова Україна".

Як повідомив журналістам у неділю керівник Партії розвитку України Сергій Ларін, список кандидатів у народні депутати Опозиційного блоку на майбутні вибори буде сформовано "сьогодні-завтра". При цьому він не відповів на запитання, хто його очолить.

Один з керівників Партії розвитку України, народний депутат Юрій Мірошниченко заявив, що в "Опозиційному блоці" Партія розвитку України стане "стрижнем". Водночас він не назвав політичної партії, яку було перейменовано на "Опозиційний блок".

"Є юридичні процедури, є політичні процедури. Щодо політичних процедур, то це об'єднання кількох політичних партій. Щодо бюрократичних процедур - це та сама процедура, якої додержувався, скажімо, Блок Порошенка та інші політичні сили, що об'єднують кілька політичних партій, аби йти разом до парламенту", - пояснив Ю.Мірошниченко журналістам.

За словами Ю.Мірошниченка, на з'їзді "Опозиційного блоку" в понеділок буде оприлюднено список кандидатів у народні депутати від політичної сили на майбутні вибори.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", в неділю в Києві відбувся форум Опозиційного блоку, на якому затвердили його платформу й резолюцію.

У форумі брали участь С.Ларін, Ю.Мірошниченко, В.Рабинович, колишній директор департаменту інформаційної політики МЗС Олег Волошин, голова Луганської обласної ради Валерій Голенко, директор Інституту стратегічних досліджень Андрій Єрмолаєв, колишній міністр молоді та спорту, член Партії розвитку України Юрій Павленко.

Як зазначено в "платформі партії", Опозиційний блок виступає за нейтралітет і збереження позаблокового статусу України. Він також має на меті роззброєння усіх незаконних збройних формувань в Україні, зміцнення обороноздатності країни, соціального захисту військовослужбовців, правоохоронців, сімей загиблих і поранених учасників військових дій. Крім того, в "платформі" партії запропоновано затвердити національний план відродження Донбасу, розпочати децентралізацію влади, а також "зупинити безпідставне політично мотивоване переслідування державних службовців і політичних опонентів під гаслами люстрації".

Опозиційний блок виступає під гаслом "Мир. Стабільність. Відродження", проте до офіційної назви партії "Опозиційний блок" цей слоган не увійшов.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА