18:30 19.09.2014

Кабмін оприлюднив план імплементації угоди про асоціацію Україна-ЄС із 488 пунктів

2 хв читати
Кабмін оприлюднив план імплементації угоди про асоціацію Україна-ЄС із 488 пунктів

План заходів українського уряду щодо імплементації угоди про асоціацію України з Євросоюзом, Європейським співтовариством з атомної енергії та їхніми державами-членами на 2014-2017 рр. містить 488 пунктів і займає 121 сторінку.

Згідно з текстом плану, затвердженим розпорядженням Кабінету Міністрів №847-р від 17 вересня та оприлюдненим на сайті уряду в п'ятницю, заходи розбито на шість розділів, що відповідають розділам угоди: від політичного діалогу та реформ до юстиції, торгівлі, економічного та фінансового співробітництва.

Розділ IV "Торгівля і питання, пов'язані з торгівлею" затверджено із застереженням: "Строки набрання чинності нормативно-правовими актами, розробленими на виконання цього розділу, встановлюються відповідно до визначених ЄС умов тимчасового застосування угоди про асоціацію або залежно від застосування Російською Федерацією обмежувальних заходів у торгівлі з Україною".

Як повідомлялося, 12 вересня на переговорах у Брюсселі Росія, Україна та ЄС досягли домовленості, згідно з якою чутливі для РФ положення угоди про асоціацію у сфері торгівлі не застосовуватимуться до початку 2016 року. Європарламент і Верховна Рада України 16 вересня ратифікували документ.

У свою чергу прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв 19 вересня підписав постанову про введення митних зборів для українських товарів із відкладальною умовою. "Якщо Україна все-таки почне застосовувати економічні статті угоди (про асоціацію з ЄС - ІФ) раніше названого терміну (1 січня 2016 року - ІФ), тобто почне або юридичну імплементацію, або практичне застосування цих положень", - пояснив глава російського уряду.

Кількома днями раніше міністр економічного розвитку РФ Олексій Улюкаєв заявив, що Москва очікує від Києва документального оформлення рішення про відстрочення застосування угоди про асоціацію з ЄС, щоб не вводити підвищені мита на українські товари.

У свою чергу українська сторона зазначала, що ніяких додаткових документів їй ухвалювати не треба, оскільки режим відстрочення вводить своїми документами ЄС.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА