16:04 29.09.2014

До ВР проходять 6 партій - опитування "Демініціатив" і КМІСУ

2 хв читати
До ВР проходять 6 партій - опитування "Демініціатив" і КМІСУ

На позачергових парламентських виборах в Україні до Верховної Ради VIII скликання мають шанси пройти шість партій, свідчать дані опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС) спільно з фондом "Демократичні ініціативи ім. Ілька Кучеріва.

Згідно з оприлюдненими у понеділок результатами, за умови, що "ті, хто не визначився, за кого голосувати (29%), як правило, не прийшли б на вибори, участь у волевиявленні взяли лише 47% усіх опитаних, голоси розподілилися таким чином: 39,5% респондентів мають намір голосувати за партію "Блок Петра Порошенка", 10,4% - за Радикальну партію Олега Ляшка, 7,8% - за партію "Батьківщина", 6,9% - за партію "Громадянська позиція" Анатолія Гриценка, 5,8% - за партію "Народний фронт" (лідери - Арсеній Яценюк та Олександр Турчинов), 5,2% - за партію "Сильна Україна" (лідер Сергій Тігіпко).

Як пояснив агентству "Інтерфакс-Україна" президент КМІС Валерій Хмелько, сьогодні були оприлюднені дані, отримані після розрахунків за методикою врахування думки тих респондентів, які чітко визначилися не лише щодо участі у волевиявленні, але і в тому, якій політичній силі віддати свій голос.

Згідно з даними цього ж опитування, оприлюдненими у 26 вересня, до ВР проходили лише три партії: "Блок Петра Порошенка" (26,9%) "Радикальна партія" (6,2%), ВО "Батьківщина" (5,5%).

Опитування було проведено з 12 до 21 вересня. Опитування проводилося в 110 населених пунктах у всіх областях України, окрім АР Крим та Луганської області. Оскільки в період опитування в Луганській області точилися інтенсивні бої, тому була збільшена квота Донецькій області, яка за багатьма параметрами мало відрізняється від населення Луганської. Загалом було опитано 2035 респондентів. Похибка вибірки не перевищує 2,2%.

Крім того, на момент початку дослідження (12 вересня) реєстрація партій ще не закінчилася. ЦВК завершила реєстрацію та оприлюднила список партій 27 вересня.

Вибори відбудуться 26 жовтня за змішаною системою. Свої списки на половину (225 місць) місць парламенту зареєстрували у Центрвиборчкомі 29 партій. Решта 225 місць дістануться кандидатам за мажоритарними округами. 25 вересня завершилося висунення кандидатів, що балотуються в порядку самовисування. Останній термін реєстрації - 30 вересня. Станом на 26 вересня в мажоритарних округах зареєстровано 2002 кандидати в народні депутати, зокрема висунутих шляхом самовисування - 1135, партіями - 867.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА