16:53 08.10.2014

Європейські партнери готові надавати кредити на відновлення Донбасу за скороченою процедурою - голова держагентства

2 хв читати
Європейські партнери готові надавати кредити на відновлення Донбасу за скороченою процедурою - голова держагентства

Голова Державного агентства з відновлення Донбасу Андрій Ніколаєнко заявляє про готовність європейських партнерів України надавати кредитні ресурси на первинні заходи з відновлення східного регіону країни за скороченою процедурою.

"Насамперед необхідно відновлювати інфраструктуру, яка дасть змогу перезимувати. Частково - це кошти резервного фонду, частково - європейських партнерів, із якими є попередні домовленості про те, що кошти, заплановані для України, виділятимуть на первинні заходи за скороченою процедурою. Наші партнери, які фінансуватимуть, не висувають жорстких вимог: вони розуміють, що це необхідно робити швидко", - заявив А.Ніколаєнко в Києві в середу.

За його словами, з ООН, Світовим банком, Єврокомісією та іншими погоджено стратегію відновлення східного регіону, що складається з короткострокових заходів, які забезпечать постачання теплоносіїв, продовольства, допоможуть пережити зиму, а також сприятимуть стратегічній програмі відновлення Донбасу із створенням робочих місць, відновленням роботи підприємств.

"Довгі періоди - до 30 років, процентні ставки - близько 2%, обсяг фінансування значний", - заявив він про плановані кредити.

Водночас голова Держагентства додав, що програма відновлення Донбасу ще розробляють, її презентацію заплановано на середину листопада.

А.Ніколаєнко зазначив, що кількість руйнувань інфраструктури на Донбасі постійно зростає й оцінка прем'єр-міністра в 11 млрд грн - ще не межа. "Точну оцінку ми надамо, коли зможемо зайти (у регіон - ІФ) і оцінити", - заявив він.

За словами голови Держагентства з відновлення Донбасу, одним з основних завдань є забезпечення постачання теплоносія в зимовий період.

"Ми просили 50 млн грн на відновлення "Води Донбасу", оскільки без води неможливо наповнити опалювальну систему. Вже виділили 15 млн грн із резервного фонду (держбюджету - ІФ), домовилися, що це тільки перший транш", - зазначив А.Ніколаєнко.

За його даними, збитки "Води Донбасу" оцінюються в 178 млн грн.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА