19:34 21.10.2014

До реєстру виборців уже внесено 10 тис. солдатів, що перебувають у зоні АТО - Порошенко

2 хв читати
До реєстру виборців уже внесено 10 тис. солдатів, що перебувають у зоні АТО - Порошенко

Президент України Петро Порошенко доручив керівникам військових відомств зібрати заяви солдатів і внести їх до реєстру виборців на запланованих на 26 жовтня виборах до Верховної Ради України.

"Я зібрав керівників військових відомств і доручив зібрати заяви солдатів та внести до реєстру виборців України", - заявив він на зустрічі зі студентами Дніпропетровського національного університету ім. Гончара у вівторок.

За його словами, до реєстру вже внесено 10 тис. бійців, що перебувають у зоні проведення антитерористичної операції на сході України, та загалом 25 тис. солдатів.

При цьому глава держави назвав безвідповідальним те, що Верховна Рада не змогла проголосувати законопроект про голосування військовослужбовців на позачергових парламентських виборах. "Це сором і безвідповідальність", - заявив П.Порошенко.

Під час зустрічі зі студентами П.Порошенко взяв участь у презентації програми реформ "Стратегія-2020".

Виступ президента студенти неодноразово переривали оплесками. Після виступу П.Порошенко понад десять хвилин відповідав на запитання студентів, роздавав автографи і на завершення сфотографувався зі студентами.

Як повідомлялося, в понеділок на засіданні Верховна Рада не змогла внести до порядку денного законопроекти про забезпечення належної організації виборчого процесу (автор Давид Жванія) та про реалізацію конституційних виборчих прав учасників АТО на парламентських виборах 26 жовтня 2014 року" (автор Леонід Ємець). Голова Верховної Ради Олександр Турчинов двічі ставив на голосування включення до порядку денного законопроекту Д.Жванії та п'ять разів - законопроект Л.Ємця, але жодного разу його пропозиції не набрали необхідних 226 голосів.

Законопроект Л.Ємця надавав дозвіл учасникам антитерористичної операції, що перебувають у Донецькій і Луганській областях, брати участь у парламентських виборах у місцях, де вони перебувають зараз, а не в місцях реєстрації.

Законопроект Д.Жванії також дозволяв військовослужбовцям в АТО голосувати не за місцем реєстрації, крім того, пропонував посилити охорону виборчих дільниць, транспортування бюлетенів та іншої виборчої документації. Цей законопроект було погоджено в ЦВК.

П.Порошенко заявив, що "це аморально для народних депутатів позбавляти найкращих синів України, українських воїнів їхнього конституційного права обирати собі владу. Вони більше гідні, ніж будь-хто".

Увечері того самого дня представник президента у Верховній Раді України Руслан Князевич заявив, що питання надання українським військовослужбовцям, що беруть участь в АТО, можливості голосування на позачергових парламентських виборах може бути вирішено непарламентським способом.

Позачергові вибори до Верховної Ради відбудуться 26 жовтня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

57% українців вважають, що Україна скоріше або повністю є демократичною країною - КМІС

Порошенко передав ЗСУ ще 5 комплексів РЕБ "Ай-Петрі"

Держдеп США анонсував поставки нових озброєнь України найближчими тижнями

Віталій Кличко зустрівся з послами країн G7 та ЄС з нагоди Дня Європи

Нардепи з "Євросолідарності" попросили главу СБУ відреагувати на виступ "Кварталу-95", який викликав обурення у військових

У другому турі президентських виборів і на парламентських виборах у Північній Македонії перемагає опозиція

Єврейська конфедерація України закликала Верховну Раду визнати ХАМАС терористичною організацією

Звання "Почесний громадянин Києва" присвоєно Валерію Залужному та Ліні Костенко - Кличко

Порошенко в Берліні представив план спільної перемоги над агресором і застеріг союзників – Путін не планує зупинятись в Україні

Стефанчук підписав розпорядження про допуск журналістів до Ради під час воєнного стану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА