13:26 25.11.2014

Консультативна місія ЄС з реформування сектора цивільної безпеки України незабаром розпочне свою роботу - Томбінський

2 хв читати
Консультативна місія ЄС з реформування сектора цивільної безпеки України незабаром розпочне свою роботу - Томбінський

В Європейському Союзі підтримали ухвалення українським урядом концепції першочергових заходів реформування системи Міністерства внутрішніх справ України і направили для сприяння групу європейських експертів.

"Я вітаю прийняття урядом України першочергових заходів щодо реформування МВС та стратегії розвитку МВС. Це два основних документи, на які ми будемо спиратися в нашій роботі", - сказав голова представництва Євросоюзу в Україні Ян Томбінський у вівторок у Києві під час робочої наради "Питання політики євроінтеграції МВС та надання міжнародної фінансової та технічної допомоги в процесі реформування системи ОВС України".

"Ця реформа необхідна для блага народу України і заради України", - наголосив дипломат.

Я. Томбінський нагадав, що раніше бул о затверджено стратегі ю реформування та розвитку сфери юстиції.

"Це - документ, на який ми спиратимемося в цьому напрямі роботи... Але основні труднощі полягають у впровадженні всіх цих ідей і реформ. Для того, щоб допомогти також у впровадженні цих реформ, Європейський Союз за запитом українського уряду створив постійну консультативну місію ЄС", - пояснив він.

За словами Я. Томбінського, в угоді між Україною і ЄС, яку було підписано 17 листопада, прописані основні положення статусу місії і формат її роботи. "У найближчі дні місія перейде до операційної фази", - додав голова представництва ЄС.

Він пояснив: "Данія і Швеція - також ті країни, які беруть активну участь у впровадженні реформ, що проводитимуться в Україні. Дуже важливо, що ці країни будуть допомагати на стадії впровадження реформ, а не лише на стадії ефективного законодавчого процесу".

Крім того, до операційної діяльності місії будуть залучені фахівці з Німеччини.

"На українську сторону покладається завдання ефективної координації впровадження цих проектів та підтримки ефективного законодавчого процесу", - наголосив Я. Томбінський.

Як повідомлялося, 17 листопада в Брюсселі глава МЗС України Павло Клімкін та високий представник ЄС з питань зовнішньої політики і безпеки Федеріка Могеріні підписали угоду щодо консультативної місії ЄС у реформуванні сектора цивільної безпеки України. Рішення про створення такої місії було ухвалено Радою закордонних справ ЄС 22 липня.

За словами офіційного представника глави дипломатії Євросоюзу Майї Косьянчич, Євросоюз планує з 1 грудня розпочати роботу консультативної місії.

Мандат місії розрахований на два роки.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

Зеленський - Блінкену: Потрібно доставити військову допомогу в Україну якнайшвидше, насамперед ППО

Порошенко закликав об’єднати зусилля держави і суспільства навколо будівництва фортифікацій

Посольство Сербії в Україні відновить роботу вперше з березня 2022 року, також незабаром відбудеться українсько-сербський бізнес-форум - Кулеба після перемовин з Вучичем

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА