16:46 15.12.2014

Схвалений конгресом США законопроект про підтримку України - ворожий крок для РФ - Лавров

2 хв читати
Схвалений конгресом США законопроект про підтримку України - ворожий крок для РФ - Лавров

Росія вважає ворожим кроком схвалення Конгресом США законопроекту про підтримку України і у своїх діях у відповідь виходитиме з того, чи підпише цей документ президент США Барак Обама, заявив глава Міністерства закордонних справ РФ Сергій Лавров.

"Цей крок США, звісно, ворожий, у президента є вибір підписувати цей закон чи не підписувати", - заявив він в інтерв'ю "Інтерфаксу".

"Виходитимемо з конкретних вчинків у тому, що стосується введення цього закону в дію, і в тому, що стосується його практичного застосування", - додав глава російського дипвідомства.

Характеризуючи ухвалений Конгресом США документ, С.Лавров пояснив, що "заходи, викладені в цьому законопроекті, значною мірою є пропозицією американському президентові діяти на власний розсуд".

"Є виключення та вимоги до нього, положення, які зобов'язують його (президента США - ІФ) вжити заходів стосовно, зокрема, "Рособоронекспорту". Причому ці заходи мають поширюватися екстериторіально, зокрема, і на партнерів тих наших компаній, які потрапляють під американські санкції", - продовжив російський міністр.

"Ця практика нелегітимна сама по собі, як, по суті, нелегітимні і санкції, що вводяться в обхід Ради безпеки ООН", - наголосив він.

С.Лавров нагадав, що у багатьох російських підприємств військово-промислового комплексу є партнери і в Україні. "Тому бити по промисловості наших українських сусідів, які і без того перебувають у скрутному становищі, це контрпродуктивно з погляду американських інтересів", - заявив він у зв'язку з цим.

"Один цей приклад свідчить, що в основі всієї цієї затії лежить зовсім не турбота про Україну, а таке маніакальне бажання Росію карати за всі мислимі та немислимі гріхи", - додав глава МЗС РФ.

Раніше повідомлялося, що сенат США схвалив акт "Про підтримку свободи в Україні", який, зокрема, надає право президентові США Бараку Обамі ввести додаткові санкції стосовно російського нафтового та енергетичного сектора, а також компанії "Рособоронекспорт".

Цим актом також передбачено можливість надання допомоги з боку США військовому, оборонному, енергетичному та цивільному секторам в Україні та внутрішньо переміщеним особам у цій країні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА