18:09 15.12.2014

Штайнмаєр розраховує на якнайшвидшу зустріч контактної групи в Мінську

2 хв читати
Штайнмаєр розраховує на якнайшвидшу зустріч контактної групи в Мінську

Глава Міністерства закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр заявив, що переговори в Мінську контактної групи щодо врегулювання українського конфлікту мають відбутися найближчим часом.

"Я сподіваюся, що зустріч контактної групи відбудеться якнайшвидше", - сказав міністр на прес-конференції у Брюсселі, уточнивши, що її має бути проведено до 25 грудня.

"Я сподіваюся, що сторони могли б домовитися щодо встановлення лінії розмежування (між ополченцями та українськими військовими - ІФ)", - додав Ф.-В.Штайнмаєр.

"Це маленький крок, необхідний для дотримання Мінських домовленостей, проте, на мою думку, один із найважливіших - встановлення так званої лінії розмежування, а також згодом відведення важкого озброєння та військових. Одночасно з цим необхідно встановити буферну зону, яка перебувала б під наглядом ОБСЄ", - заявив глава МЗС ФРН.

Міністр зазначив, що найближчі місяці матимуть ключове значення для України. "ЄС допомагатиме Україні в проведенні необхідних реформ", - сказав міністр.

"Тільки тоді, коли український уряд проведе необхідні адміністративні реформи, складуться умови, коли надавана країні допомога не йтиме якимись каналами туди, де її важко побачити", - заявив Ф.-В.Штайнмаєр, відзначивши готовність ЄС скликати міжнародну донорську конференцію для економічної допомоги Україні. "Що стосується інвестицій, то вони прийдуть у країну лише тоді, коли для цього складуться привабливі умови", - наголосив міністр.

До тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації в Україні входять спецпредставник ОБСЄ Гайді Тальявіні, колишній президент України Леонід Кучма, а також посол РФ в Україні Михайло Зурабов.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

57% українців вважають, що Україна скоріше або повністю є демократичною країною - КМІС

Порошенко передав ЗСУ ще 5 комплексів РЕБ "Ай-Петрі"

Держдеп США анонсував поставки нових озброєнь України найближчими тижнями

Віталій Кличко зустрівся з послами країн G7 та ЄС з нагоди Дня Європи

Нардепи з "Євросолідарності" попросили главу СБУ відреагувати на виступ "Кварталу-95", який викликав обурення у військових

У другому турі президентських виборів і на парламентських виборах у Північній Македонії перемагає опозиція

Єврейська конфедерація України закликала Верховну Раду визнати ХАМАС терористичною організацією

Звання "Почесний громадянин Києва" присвоєно Валерію Залужному та Ліні Костенко - Кличко

Порошенко в Берліні представив план спільної перемоги над агресором і застеріг союзників – Путін не планує зупинятись в Україні

Стефанчук підписав розпорядження про допуск журналістів до Ради під час воєнного стану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА