13:14 10.01.2015

У МЗС України прокоментували намір Москви отримати реакцію Берліна на інтерв'ю Яценюка

2 хв читати
У МЗС України прокоментували намір Москви отримати реакцію Берліна на інтерв'ю Яценюка

Спікер МЗС України Євген Перебийніс прокоментував запит Москви щодо офіційної позиції Берліна стосовно висловлювання Арсенія Яценюка про "вторгнення СРСР в Німеччину і Україну".

"З подивом дізналися про намір МЗС Росії отримати реакцію на інтерв'ю прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка в МЗС Німеччини", - написав Перебийніс на своїй сторінці Facebook у п'ятницю ввечері.

За словами речника МЗС, "у такому разі Росія має поцікавитися думкою і багатьох інших європейських країн, до яких СРСР після Другої світової війни експортував тоталітарний режим і придушував будь-які спроби демократичних змін".

Перебийніс наголосив, що Росія своїми інтерпретаціями висловлювань Яценюка лише підтверджує, "що факт фізичної та ідеологічної окупації СРСР країн Центральної та Східної Європи, зокрема Східної Німеччини, для сучасної Росії є таким же нормальним явищем, як і теперішня окупація Криму і Донбасу".

"Саме це і нічого іншого не мав на увазі Арсеній Яценюк, спілкуючись з німецькими журналістами. І ніхто, окрім російських журналістів і дипломатів, не шукав в його словах інших підтекстів, яких у них і бути не могло", - заявив речник МЗС.

Він зазначив, що саме російська агресія в Україні несе головну загрозу основоположним європейським цінностям і закликав цивілізований світ, "зупинити спроби Росії в черговий раз перекроїти Європу під свої інтереси".

"Головним завданням усього цивілізованого світу є зупинити спроби Росії укотре перекроїти Європу під свої агресивні інтереси, змусити її поважати територіальну цілісність і суверенітет інших держав, повернутися в цивілізоване поле загальноприйнятих міжнародних відносин", - заявив Перебийніс.

Як повідомлялося, в п'ятницю Москва запросила офіційну позицію Берліна щодо слів українського прем'єра Арсенія Яценюка про "вторгнення СРСР у Німеччину і Україну".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

57% українців вважають, що Україна скоріше або повністю є демократичною країною - КМІС

Порошенко передав ЗСУ ще 5 комплексів РЕБ "Ай-Петрі"

Держдеп США анонсував поставки нових озброєнь України найближчими тижнями

Віталій Кличко зустрівся з послами країн G7 та ЄС з нагоди Дня Європи

Нардепи з "Євросолідарності" попросили главу СБУ відреагувати на виступ "Кварталу-95", який викликав обурення у військових

У другому турі президентських виборів і на парламентських виборах у Північній Македонії перемагає опозиція

Єврейська конфедерація України закликала Верховну Раду визнати ХАМАС терористичною організацією

Звання "Почесний громадянин Києва" присвоєно Валерію Залужному та Ліні Костенко - Кличко

Порошенко в Берліні представив план спільної перемоги над агресором і застеріг союзників – Путін не планує зупинятись в Україні

Стефанчук підписав розпорядження про допуск журналістів до Ради під час воєнного стану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА