13:16 27.01.2015

Група нардепів пропонує скасувати норми закону про люстрацію для осіб вищого офіцерського складу

1 хв читати
Група нардепів пропонує скасувати норми закону про люстрацію для осіб вищого офіцерського складу

Група народних депутатів зареєструвала законопроект "Про внесення змін до закону України "Про очищення влади" з огляду на додаткові заходи із забезпечення обороноздатності держави".

Депутати від фракції "Народний фронт" Олександр Тетерук, Андрій Левус і від фракції "Об'єднання "Самопоміч" Павло Кишкар пропонують, щоб норми закону про очищення влади не стосувалися осіб вищого офіцерського складу ЗСУ, СБУ та інших силових структур.

Законопроектом передбачається, що міністр внутрішніх справ України, міністр оборони України, голова Служби безпеки України і керівники інших військових формувань мають право вносити мотивоване клопотання президентові України про незастосування заборони обіймати посади, за якими здійснюються заходи з очищення влади (люстрації), до осіб вищого офіцерського складу, які обіймають (обіймали) посади в органах внутрішніх справ, Службі безпеки України, Міністерстві оборони України, Збройних силах України і інший створений відповідно до закон військовий формуванні.

Необхідність ухвалення закону обумовлюється потребою застосування додаткових заходів із забезпечення обороноздатності держави.

Планується, що на позачерговому пленарному засіданні у вівторок буде розглянуто питання про включення цього законопроекту до порядку денного.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА