19:08 29.01.2015

Консультації про дату і формат засідання контактної групи тривають - МЗС України

2 хв читати

Консультації про формат і дату засідання тристоронньої контактної групи щодо мирного врегулювання ситуації в Україні наразі тривають, повідомив спікер Міністерства закордонних справ України Євген Перебийніс.

"Ми поки що не можемо підтвердити, що учасники досягли остаточної домовленості. Консультації про формат і дату проведення засідання тристоронньої контактної групи тривають", - сказав він агентству "Інтерфакс-Україна" в четвер увечері.

Раніше начальник управління інформації, прес-секретар білоруського МЗС Дмитро Мирончик повідомив агентству "Інтерфакс-Захід" про те, що засідання тристоронньої контактної групи відбудеться в Мінську 30 січня.

"Контактна група поінформувала МЗС Білорусі про те, що завтра, 30 січня, має намір провести черговий раунд переговорів. Інформацію про точне місце і точний час початку переговорів буде поширено додатково вранці в п'ятницю", - сказав він.

У МЗС Білорусі зазначили, що, згідно з практикою проведення переговорів контактної групи, зустрічі учасників проводяться лише у тому разі, якщо надійшла консолідована заява від усіх учасників переговорів.

Раніше в четвер президент України Петро Порошенко зустрівся з учасниками тристоронньої контактної групи щодо врегулювання ситуації на сході України - президентом України в 1994-2005 рр. Леонідом Кучмою, послом РФ в Україні Михайлом Зурабовим і спеціальним представником нинішнього голови ОБСЄ Гайді Тальявіні.

"Глава держави закликав учасників тристоронньої контактної групи невідкладно провести консультації з підписантами Мінських домовленостей, практичним результатом яких мають стати рішення про негайне припинення вогню і відведення важких озброєнь від лінії зіткнення, зафіксованої у Мінському меморандумі від 19 вересня 2014 року, фіксація конкретних часових рамок виходу сторін на зазначену лінію; відновлення контролю України на неконтрольованих ділянках українсько-російського державного кордону в Донецькій і Луганській областях та запровадження постійного моніторингу на кордоні з боку ОБСЄ; розблокування питання надання постраждалим районам Донецької та Луганської областей товарів першої необхідності та гуманітарної допомоги, а також істотний прогрес у звільненні заручників та незаконно утримуваних осіб", - йдеться в повідомленні прес-служби глави держави.

Мінський меморандум датований 19 вересня 2014 року. Його підписали посол Гайді Тальявіні (ОБСЄ), другий президент України Леонід Кучма, посол РФ в Україні Михайло Зурабов, а також Олександр Захарченко ("ДНР") і Ігор Плотницький ("ЛНР").

Керівники самопроголошених "ДНР" і "ЛНР" після вересня посилали до Мінська для консультацій лише своїх представників.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА