15:51 17.02.2015

Україна підготувала першу версію зведеної інформації про втрати і збитки унаслідок російської агресії

2 хв читати
Україна підготувала першу версію зведеної інформації про втрати і збитки унаслідок російської агресії

Радник прем'єр-міністра України Данило Лубківський представив першу версію зведеної інформації про втрати і збитки України від російської агресії - "Чорна книга Кремля - війна Росії проти України".

"Це орієнтовний зразок, зведена інформація станом на початок лютого 2015 року. Збір інформації буде продовжено для остаточного встановлення всіх даних про втрати і збитки (...) Частина цієї книги буде підставою для міжнародних позовів проти Росії", - розповів він на брифінгу у вівторок у Києві.

Д. Лубківський зазначив, що військова агресія Росії проти України призвела до значних людських втрат та економічних збитків. Станом на 1 лютого 2015 року внаслідок конфлікту загинули понад 5 тис. осіб, поранення дістали 11 тис. За інформацією Держслужби України у справах ветеранів та учасників АТО, станом на 1 січня 2015 року загинули 1300 учасників АТО.

Майже 1 млн людей змушені були полишити район конфлікту. Серед тимчасово переміщених осіб по медичну допомогу звернулися понад 103 тис. осіб, 25 тис. з них були госпіталізовані.

Щодня України витрачає близько 100 млн грн на проведення АТО для захисту від російської агресії.

Крім того, за даними Д. Лубківського, Україна зазнала значних макроекономічних втрат. Обсяг реального ВВП у ІІІ кв.-2014 року скоротився на 5,3%, за підсумками року за прогнозом НБУ і Мінфіну падіння ВВП становитиме 6,7-7%.

Скорочення промислової продукції у країні становило понад 10%, зокрема в Донецькій області падіння становило 30%, у Луганській - понад 40%. Крім того, значно скоротилося промислове виробництво.

Втрати вітчизняної машинобудівної галузі за минулий рік оцінюються в розмірі 10 млрд грн.

Д. Лубківський також наголосив, що через збройний конфлікт значно постраждала інфраструктура та житловий фонд Донбасу.

У Донецькій області пошкоджено та знищено понад 9 тис. житлових будинків (12% житлового фонду). Загальна сума руйнувань становить близько 1 млрд грн. У Луганській області пошкоджені та зруйновані 489 житлових будинків.

Надходження до бюджету України в 2014 році скоротилися на 23 млрд грн: 10 млрд грн - через анексію Криму і 13 млрд грн - через збройний конфлікт на Донбасі.

За словами Д. Лубківського, книга підготовлена п'ятьма мовами - українською, англійською, французькою, німецькою та російською. МЗС доручено забезпечити поширення цієї інформації серед диппредставництв в Україні, міжнародних партнерів, організацій.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА