20:02 27.02.2015

Бойовики мають намір знищити Авдіївский КХЗ, щоб спровокувати соціальний бунт у Маріуполі - прем'єр

2 хв читати

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк пояснює обстріл бойовиками Авдіївки (Донецька обл.) наміром спровокувати соціальний бунт і позбавити Україну податків у зв'язку зі знищенням Авдіївського коксохімічного заводу (АКХЗ, Донецька обл.).

"Вони умисно бомблять Авдіївку, щоб коксохім розбити, щоб маріупольські заводи закрилися, щоб у Маріуполі був соціальний бунт: 30 тис. людей залишилися без роботи, а ми як країна залишилися без податків і без валюти", - сказав він в інтерв'ю українським телеканалам.

Як повідомлялося, АКХЗ зазнає постійних артилерійських і мінометних обстрілів із липня минулого року. За цей час на території підприємства розірвалося більше ніж 110 снарядів. Деякий час АКХЗ був повністю знеструмлений, основне обладнання заводу працювало за допомогою генераторів.

31 січня АКХЗ знову зазнав інтенсивного обстрілу. На території підприємства розірвалися дев'ять снарядів, що призвело до пошкодження основного обладнання та вимушеної зупинки виробничого процесу. Після ремонтних робіт виробничий цикл було відновлено.

Станом на початок лютого АКХЗ, незважаючи на відсутність стабільного енергопостачання та пошкодження обладнання внаслідок артобстрілів, продовжує працювати: енергозабезпечення підприємства здійснюється за рахунок власних потужних генераторів, що працюють на коксовому газі. У компанії повідомили, що нині завод випускає кокс доменний. У неповному обсязі працюють хімічні цехи - припинено виробництво бензолу і пеку.

Авдіївский КХЗ - найбільше в Європі коксохімічне підприємство. Входить до групи "Метінвест", основними акціонерами якої є ПрАТ "Систем Кепітал Менеджмент" (71,24%) і група компаній "Смарт-Холдинг" (23,76%).

ТОВ "Метінвест Холдинг" - керуюча компанія групи "Метінвест".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА