15:28 05.03.2015

Україна з 16 березня закриває місцеві пункти пропуску на кордоні з РФ і в'їзд до країни за внутрішніми паспортами, нагадують у Держприкордонслужбі

2 хв читати
Україна з 16 березня закриває місцеві пункти пропуску на кордоні з РФ і в'їзд до країни за внутрішніми паспортами, нагадують у Держприкордонслужбі

Із 16 березня росіяни - жителі прикордонних районів не зможуть в'їжджати в Україну через місцеві пункти пропуску, роз'яснюють у Державній прикордонній службі.

"Учора Кабінет Міністрів України ухвалив рішення, яке передбачає введення тимчасових обмежень на перетин держкордону України жителям прикордонних районів РФ. Зокрема, з 16 березня припиняється пропуск через українсько-російський кордон жителів прикордонних районів РФ у місцевих пунктах пропуску", - розповів помічник голови Держприкордонслужби України Олег Слободян на брифінгу в четвер.

За його словами, прикордонконтроль і пропуск через кордон цієї категорії осіб здійснюватиметься в міжнародних і міждержавних пунктах пропуску за паспортними документами для виїзду за кордон.

"Внутрішні паспорти громадян РФ і свідоцтва про народження для дітей до 14 років для в'їзду до України діяти не будуть", - пояснив він, додавши, що перебування росіян - жителів прикордонних районів буде обмежено 90 днями протягом 180 від дати першого в'їзду.

Таким чином, за його словами, з 16 березня такі категорії громадян РФ перетинатимуть кордон України на загальних підставах.

О.Слободян поінформував, що на сьогодні на ділянці кордону з РФ діє 31 пункт пропуску, з яких 14 - міжнародні, 10 - міждержавні та 7 - місцеві.

"Після 16 березня робота цих семи місцевих пунктів пропуску для громадян РФ припиняється. Тобто громадяни РФ не зможуть в'їжджати в Україну через ці місцеві пункти пропуску, проте громадяни України, які проживають у прикордонних районах, зможуть в'їжджати на територію РФ через ці сім пунктів пропуску, оскільки РФ наразі ніяк не обмежувала руху наших громадян", - сказав він.

Відповідаючи на запитання про тенденцію пасажиропотоку громадян РФ в Україну, О.Слободян сказав: "У результаті тих законодавчих ініціатив, які були ухвалені останнім часом, що посилюють та систематизують рух громадян РФ через кордон, ми не спостерігаємо суттєвого зменшення пасажиропотоку громадян РФ в Україну".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА