16:37 05.03.2015

Подання прокуратури на арешт суддів Царевич і Кицюка розгляне суд Вінниці, стосовно судді Вовка - Голосіївський райсуд Києва

2 хв читати
Подання прокуратури на арешт суддів Царевич і Кицюка розгляне суд Вінниці, стосовно судді Вовка - Голосіївський райсуд Києва

Прокуратура Києва підготувала та направила до міського суду Вінниці подання про обрання запобіжного заходу двом суддям Печерського районного суду Києва Оксані Царевич та Віктору Кицюку, повідомила прес-секретар прокурора Києва Олена Яхно.

"Щодо двох суддів - Царевич і Кицюка подання направлені до Вінницького суду і розглянуті будуть завтра", - розповіла вона агентству "Інтерфакс-Україна" в четвер.

Як повідомляє прес-служба столичної прокуратури, судові засідання відбудуться стосовно О.Царевич об 11:30, стосовно В.Кицюка - о 15:30.

Прокурор міста Києва Сергій Юлдашев пояснив, чому запобіжний захід для двох суддів обиратимуть не в Києві. За його словами, генеральний прокурор має право визначити будь-який орган досудового розслідування, якщо на це є підстави.

"У цьому разі підстава одна - це суддівська "корпоративна етика" в районних судах міста Києва. Суди Києва не погоджували нам ніяких клопотань. Тому генеральний прокурор доручив розслідування цього провадження міжрегіональній групі слідчих, до складу якої і входять слідчі прокуратури Вінницької області. Це його право!", - зазначив прокурор Києва.

Він також повідомив, що запобіжний захід для судді Сергія Вовка обиратимуть у Голосіївському суді за місцем розташування органу досудового розслідування (адреса слідчого відділу прокуратури міста Києва: вул. Антоновича, 114).

У своїх клопотаннях прокуратура наполягатиме на арешті суддів.

Як повідомлялося, в середу, 4 березня, Верховна Рада дала згоду на затримання та арешт трьох суддів Печерського районного суду Києва - С.Вовка, В.Кицюка та О.Царевич.

Суддів О.Царевич та В.Кицюка підозрюють у тому, що вони, зловживаючи службовим становищем, умисно порушуючи вимоги закону, ухвалили свідомо неправосудні рішення у справах про адміністративне правопорушення стосовно активістів Автомайдану та в інших справах. Таким чином, вони незаконно притягнули до адміністративної відповідальності кількох людей у січні минулого року.

Суддю Печерського районного суду міста Києва С.Вовка підозрюють у вчиненні тяжкого злочину, а саме в ухваленні свідомо неправосудного рішення у цивільній справі, яким позбавлено законного власника його майна. Зазначений кримінальний злочин кваліфікується за ч. 2 ст. 375 КК України. Він також ухвалював вирок у справі екс-міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА