10:15 23.03.2015

Міноброни США планує відправити в Україну для навчання 6 рот Нацгвардії 290 військових, зокрема десантників

3 хв читати
Міноброни США планує відправити в Україну для навчання 6 рот Нацгвардії 290 військових, зокрема десантників

Міністерство оборони США вживає необхідних заходів для організації планованого на кінець квітня навчання бійців Національної гвардії України військовослужбовцями збройних сил США, повідомляє прес-служба Міноборони цієї країни.

Зокрема, прес-секретар Пентагона полковник Стів Воррен поінформував, що для навчання шести рот Нацгвардії України з акцентом на гарантування внутрішньої безпеки та територіальної оборони України, "ми плануємо відправити близько 290 військовослужбовців США, зокрема, десантників із 173-ї повітряно-десантної бригади Sky Soldiers (укр. "Небесні солдати" - ІФ), що базується в місті Віченца, Італія".

Як заявила прес-секретар Пентагона Ейлін Лайнес, навчання відбуватиметься в Західній Україні в Міжнародному центрі миротворчості та безпеки в Яворові, неподалік кордону з Польщею.

Вона додала, що там також відбуватиметься навчання для персоналу штаб-квартири, яке буде орієнтовано на подальшу професіоналізацію українського персоналу.

Представник прес-служби Міноборони США Шеріл Пеллерін зазначила, що навчання є частиною довгострокової стратегії зі створення потенціалу та можливостей України, а також допоможе збільшити професіоналізм Збройних сил України.

"Це (навчання - ІФ) схоже на попередні більш давні навчання, які ми проводили в Україні з 1995 року", – додала прес-секретар Пентагона і нагадала, що США проводять спільні навчання і тренування з партнерами і союзниками в Європі та в усьому світі.

Е.Лайнес заявила, що США вважають, що немає військового розв’язання кризи між Росією та Україною, але Україна має право захищати себе.

Як повідомлялося, 13 березня президент України Петро Порошенко вніс до Верховної Ради законопроект про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України у 2015 році для участі у багатонаціональних навчаннях.

Згідно з планом міжнародних навчань, поточного року в Яворівському районі Львівської області з березня по листопад відбудуться українсько-американські командно-штабні навчання "Фіарлес Гардіан - 2015". У них візьмуть участь до 2,2 тис. військовослужбовців з озброєнням та військовою технікою: від ЗСУ - до 200 осіб, від Нацгвардії - до 1 тис., від ЗС США - до 1 тис. військовослужбовців

Крім того, з липня по жовтень поточного року в Міжнародному центрі миротворчості та безпеки у Яворівському районі Львівської області заплановані українсько-американські командно-штабні навчання "Сейбер Гардіан/Репід Трайдент - 2015". Загальна чисельність їхніх учасників - до 2,1 тис. військовослужбовців з озброєнням і військовою технікою. Із них від ЗСУ - до 1 тис. осіб, від ЗС США - до 500 військовослужбовців, від ЗС інших держав-членів НАТО і країн-учасниць програми "Партнерство заради миру" - до 600 військовослужбовців.

13 березня міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що "якщо у вівторок Верховна Рада проголосує дозвіл (а я сподіваюся, що так і буде), то у нас будуть регулярні частини Збройних сил Сполучених Штатів. Разом із нашими нацгвардійцями вони будуть проводити тривалі вчення в Яворові Львівської області", - сказав А.Аваков.

17 березня 305 голосами Верховна Рада підтримала президентський законопроект про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України у 2015 році для участі в п’яти багатонаціональних військових навчаннях.

19 березня спікер Верховної Ради Володимир Гройсман підписав цей закон.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА