11:29 30.03.2015

Коморовський 8-9 квітня відвідає з візитом Україну

1 хв читати
Коморовський 8-9 квітня відвідає з візитом Україну

Президент Польщі Броніслав Коморовський 8-9 квітня цього року відвідає з візитом Україну, повідомляється на офіційному сайті глави польської держави.

У рамках візиту він має намір відвідати Київ, зокрема історико-меморіальний заповідник "Биківнянські могили" у зв'язку з роковинами розстрілу польських офіцерів у Катині. "У Києві та в Биківні, тому що в цей час будуть роковини катинські", - сказав Б.Коморовський.

Президент Польщі також зазначив, що це буде його остання зарубіжна подорож перед запланованими на 10 травня президентськими виборами.

Історико-меморіальний заповідник "Биківнянські могили" розташований на території Биківнянського лісу в Києві. У 1936 році тут було створено спецоб'єкт НКВС, ця земля стала місцем поховань розстріляних у Києві за рішенням судів та позасудових органів. Перед війною заарештованих знищували безпосередньо біля виритих у лісі ям. Документально доведено, що Биківня стала останнім притулком для тисяч жертв.

У 1994 році був урочисто відкритий меморіальний комплекс "Биківнянські могили". У 2001 році було створено державний історико-меморіальний заповідник "Биківнянські могили", а в 2006 році заповідник отримав статус національного.

У вересні 2012 року за участю Б.Коморовського у рамках заповідника було відкрито польське військове кладовище. У Биківні поховано майже 3,5 тис. польських військовослужбовців, розстріляних у 1940 році.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА