20:03 31.03.2015

Генпрокурор: На прохання глави МВС повноваження з розслідування фактів корупції колишнього керівництва ДСНС передано міліції

2 хв читати
Генпрокурор: На прохання глави МВС повноваження з розслідування фактів корупції колишнього керівництва ДСНС передано міліції

Відповідальність за розслідування корупційних дій колишнього керівництва Державної служби з надзвичайних ситуацій лежить на МВС, оскільки на прохання глави відомства саме міліція займається розкриттям цих злочинів, повідомив генеральний прокурор України Віктор Шокін.

"Міністр внутрішніх справ звернувся, зокрема, і до мене, щоб міліція сама розслідувала цю справу. Я із задоволенням виконав це прохання, і тому усі наслідки розслідування лежать на МВС", - сказав В.Шокін в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"Я сказав міністрові, що бажаю йому успіху в тому, щоб упіймати корупціонерів і довести їхню провину. Але я попередив, щоб через місяць або два він не сказав, що, мовляв, вибачте, це перебування під слідством прокурорське, забирайте вашу справу назад", - наголосив він.

За словами генпрокурора, прокуратура здійснює процесуальне управління цього розслідування.

Генпрокурор пояснив, що, згідно із законодавством, прокуратура може передати розслідування справи до будь-якого правоохоронного органу. "Якщо сам міністр виявив таке бажання, звісно, ми пішли йому назустріч", - підсумував В.Шокін.

Як повідомлялося, 25 березня на засіданні Кабінету міністрів правоохоронці затримали главу ДСНС Сергія Бочковського і його першого заступника Василя Стоєцького за підозрою в зловживаннях і причетності до корупційних схем у ДСНС. Після цього уряд звільнив цих чиновників. Їм оголошено підозру, в п'ятницю суд мав винести ухвалу про обрання йому запобіжного заходу.

В п'ятницю клопотання про арешт С.Бочковського і його заступника В.Стоецького було відкликане з суду представником Генпрокуратури, як заявив глава МВС України Арсен Аваков, з метою його розширення, і нове буде передане до суду в суботу вранці.

Адвокат С.Бочковського Ігор Федоренко повідомив, що слідство готує звинувачення по 4 новим кримінальним справам.

28 березня Печерський районний суд Києва задовольнив клопотання слідства про обрання запобіжного заходу С.Бочковському у вигляді тримання під вартою на 2 місяці з правом внесення застави в 1 млн 184 тис. грн. В.Стоєцькому суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на два місяці з можливістю внесення застави в 1 млн 182 тис. грн

Повний текст інтерв'ю з В.Шокіним буде опубліковано на сайті агентства "Інтерфакс-Україна".

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА