10:02 06.04.2015

Поставки зброї Києву можуть зменшити ймовірність нової атаки Росії - екс-посол США в Україні

2 хв читати
Поставки зброї Києву можуть зменшити ймовірність нової атаки Росії - екс-посол США в Україні

Іноземні політики мають приїхати на святкування Дня Перемоги 9 травня в Київ, а не Москву, вважає екс-посол США в Україні (2003-2006) Джон Едвард Гербст.

"Війна проти нацистської Німеччини була битвою за свободу і справедливість, тому ми не повинні святкувати перемогу в країні, яка веде війну проти свого сусіда", - сказав Дж.Гербст в інтерв'ю "Подробностям" на телеканалі "Інтер".

При цьому Дж.Гербст впевнений, що агресія проти України триватиме. "Метою Путіна залишається дестабілізація України. Тому не варто очікувати тривалого припинення вогню. Наскільки я знаю, 75 військових загинули з часу оголошення перемир'я 15 лютого - це дуже багато в ситуації, коли вогонь нібито припинили. В.Путін має намір і далі проводити військові операції для дестабілізації України. Він зупиниться тільки якщо доведеться платити дуже високу ціну за агресію", - сказав експерт.

На його думку, нинішню агресію Росії потрібно зупинити в Україні, але президент США Барак Обама поки що цього не розуміє", тому досі не дав дозволу на постачання зброї Україні. При цьому, наголосив Дж.Гербст, в цілому в американському політикумі - в тому ж Конгресі, цей факт розуміють, "і я думаю, що цього року у Вашингтоні буде ухвалено рішення про постачання зброї Україні".

"Поставки зброї Києву можуть зменшити ймовірність нової атаки Росії. Путін опиниться перед складним вибором - або він припинить агресію в Україні, або у нього виникнуть серйозні і дуже серйозні проблеми вдома. Це той вибір, який Захід повинен нав'язати Росії", - вважає Дж.Гербст.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА