14:51 16.04.2015

Президент призначив головою Антикорупційного бюро юриста Ситника

2 хв читати
Президент призначив головою Антикорупційного бюро юриста Ситника

Президент України Петро Порошенко призначив директором Національного антикорупційного бюро 35-річного юриста Артема Ситника.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", подання голови бюро відбулося в Адміністрації президента в четвер.

"Я прийняв рішення і підписав указ про призначення на посаду директора Антикорупційного бюро Артема Ситника", - повідомив президент під час представлення.

Як повідомлялося, конкурсна комісія 7 квітня затвердила кандидатури юристів А. Ситника і Миколи Сірого для подання президентові України П. Порошенку на посаду директора Національного антикорупційного бюро України.

14 квітня П. Порошенко на зустрічі з фіналістами конкурсу на посаду директора Національного антикорупційного бюро заявив, що найближчим часом ухвалить рішення щодо кандидатур на цю посаду.

Згідно із законом, Національне антикорупційне бюро - державний правоохоронний орган, що здійснюватиме протидію корупційним правопорушенням, скоєним вищими посадовими особами і становлять загрозу національній безпеці України.

Згідно із законом виключено незаконне втручання державних органів, органів місцевого самоврядування, їхніх посадових і службових осіб, політичних партій, громадських об'єднань, інших фізичних або юридичних осіб у діяльність Національного бюро.

У структурі Бюро буде близько 700 осіб, зокрема не більше 200 керівників, до складу яких входитимуть інформаційно-аналітичні, оперативно-розшукові та оперативно-технічні, слідчі підрозділи. До переліку їхніх завдань входитиме виявлення майна, яке може бути предметом конфіскації.

Крім того, передбачено створення підрозділів швидкого реагування, гарантування безпеки учасників кримінального судочинства, представництва інтересів в іноземних юрисдикційних органах, експертні, фінансові, кадрові та інші підрозділи.

Для обрання голови Бюро була створена конкурсна комісія у складі 9-ти осіб, яку очолив Рефат Чубаров, секретарем комісії був обраний відомий український правозахисник Євген Захаров.

Комісія працювала три місяці, і в кінцевому підсумку запропонувала президенту України дві кандидатури - А. Ситника та М.Сірого.

А. Ситник, 35 років, юрист. Закінчив Національну юридичну академію України ім.Ярослава Мудрого. На початку 2000-х працював помічником прокурора Ленінського району Кіровограда, потім слідчим і старшим слідчим. У серпні 2008 року був переведений на посаду начальника слідчого відділу прокуратури Київської області. Звільнився у 2011 році за власним бажанням через незгоду з політикою режиму Януковича, криміналізацією правоохоронних органів".

На початку березня президент підписав ухвалений парламентом у лютому закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення діяльності Національного антикорупційного бюро України та Національного агентства з питань запобігання корупції".

Згідно із законом, президент призначає директором Антикорупційного бюро одного з трьох претендентів, кандидатури яких були винесені на його розгляд конкурсною комісією. У разі наявності причин для звільнення директора Національного антикорупційного бюро президент або парламент можуть ухвалити рішення про зняття його з посади.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА