17:08 16.04.2015

Останні резонансні вбивства в Україні вигідні російській пропаганді - думка

2 хв читати
Останні резонансні вбивства в Україні вигідні російській пропаганді - думка

Резонансні вбивства колишнього народного депутата, голови "Загальновоїнської спілки України" Олега Калашнікова та журналіста, екс-шеф-редактора газети "Сегодня" Олеся Бузини на руку російській пропаганді, яка поширює інформацію про політичний терор в Україні, вважає голова Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко.

"Йдеться, звісно, про гіпотезу, не більше, ніж про підозри, але якось дуже підозріло виглядає той факт, що якраз напередодні та під час прес-конференції Путіна (президента Росії Володимира Путіна - ІФ) відбуваються два такі резонансні вбивства, які можна використати як аргумент, як підтвердження пропагандистської концепції про політичний терор в Україні", - сказав В.Фесенко агентству "Інтерфакс-Україна".

Він зазначив, що не здивується, "якщо виконавцями виявляться представники якихось підпільних націоналістичних організацій".

"Це відомий прийом спецслужб: самі вони своїми руками таких убивств не здійснюють, а наймають ідеологічно вигідних, ідеологічно показових виконавців, як це було у випадку з Нємцовим. Тому дуже великі підозри, що і Калашнікова, і Бузину зробили ритуальними жертвами, які мають виправдати пропагандистські концепції російської пропаганди", - додав політолог.

Як повідомлялося, 15 квітня увечері О.Калашнікова застрелили на порозі його квартири на житловому масиві Виноградар у Києві.

О.Бузина, який нещодавно залишив посаду шеф-редактора газети "Сегодня", був убитий у дворі власного будинку на вул. Дегтярівській у четвер удень. Постріли були здійснені з темно-синього автомобіля "Форд Фокус" з іноземними номерами.

Президент РФ Володимир Путін під час прямої лінії в четвер розцінив як політичне вбивство відомого українського публіциста Олеся Бузини.

"Це не перше політичне вбивство - ми в Україні маємо справу з цілою серією таких вбивств", - заявив В.Путін.

"В Україні, яка претендує на те, щоб бути демократичною державою і прагне до демократичної Європи, нічого подібного не відбувається. Де вбивці цих людей? Їх просто немає - ні виконавців, ні замовників. І це вважають за краще не помічати ні в Європі, ні в Північній Америці", - сказав В.Путін.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

Зеленський - Блінкену: Потрібно доставити військову допомогу в Україну якнайшвидше, насамперед ППО

Порошенко закликав об’єднати зусилля держави і суспільства навколо будівництва фортифікацій

Посольство Сербії в Україні відновить роботу вперше з березня 2022 року, також незабаром відбудеться українсько-сербський бізнес-форум - Кулеба після перемовин з Вучичем

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА