17:48 23.04.2015

ВР прийняла за основу нову редакцію законопроекту про службу в органах місцевого самоврядування

2 хв читати
ВР прийняла за основу нову редакцію законопроекту про службу в органах місцевого самоврядування

Верховна Рада України ухвалила в першому читанні законопроект про службу в органах місцевого самоврядування (нова редакція) (№2489).

Цей законопроект за основу підтримали 232 народних депутатів на засіданні парламенту в четвер.

Згідно із законопроектом, документ визначає принципи, правові та організаційні засади служби в органах місцевого самоврядування, умови і порядок реалізації громадянами України права на службу в органах місцевого самоврядування.

У проекті закону прописана кваліфікація посад служби в органах місцевого самоврядування. Встановлюється три категорії таких посад: "А" (керівники сільських, селищних, міських, обласних, районних рад, секретарі цих місцевих порад, керівники постійних комісій з питань бюджету обласних, міських рад і сільські, селищні і міські голови), категорія "Б" (керівники управлінь, відділів та інших виконавчих органів місцевих рад) і категорія "В".

Крім того, законопроект передбачає у разі його прийняття зобов'язати службовців у місцевих органах влади бути політично неангажованими. Посадовець місцевого самоврядування, який обіймає адміністративну посаду, не може бути членом політичних партій, брати участь у передвиборній агітації, використовувати своє службове становище з політичною метою. У випадках, якщо такий службовець братиме участь як кандидат у передвиборній кампанії, йому надається відпустка.

Законопроект передбачає, що право на службу в органах місцевого самоврядування мають громадяни України, яким виповнилося 18 років, які вільно володіють державною мовою, у разі, якщо в них є вища освіта на рівні магістра для категорій "А" і "Б", а також бакалавра, молодшого бакалавра для категорії "В".

Посаду в органі місцевого самоврядування не можуть обіймати особи, які досягли 60-річного віку, окрім виборних посад.

У проекті закону також прописані вимоги до професійної компетенції осіб, які претендують на те, щоб обіймати адміністративні посади в органах місцевого самоврядування.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Столтенберг ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА