10:36 30.04.2015

У Нацбанку допускають скасування обмежень на видачу депозитів у червні

2 хв читати
У Нацбанку допускають скасування обмежень на видачу депозитів у червні

Національний банк України у зв'язку із стабілізацією ситуації на валютному ринку аналізує можливість значного пом'якшення на початку червня цього року введених понад рік тому обмежень на видачу депозитів, повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" один з учасників традиційної зустрічі глави НБУ Валерії Гонтаревої з банкірами цього тижня.

"Було сказано, що після завершення 3 червня нинішніх обмежень на видачу валютних вкладів у 15 тис. грн на добу ця сума може бути збільшена до 250 тис. грн", - сказав співрозмовник агентства.

За його словами, щодо видачі гривневих вкладів представники НБУ допускають повну відмову від чинного обмеження в 150 тис. грн на добу.

"Стабілізація на валютному і депозитному ринках дає підстави для поступової лібералізації на ринку депозитів фізосіб, а також скасування низки обмежень на валютному ринку", - такий коментар глави НБУ Валерії Гонтаревої за підсумками зустрічі з банкірами поширила прес-служба центробанку, не уточнюючи інших подробиць.

Як повідомлялося, наприкінці лютого 2014 року Нацбанк обмежив отримання готівкових коштів в іноземній валюті з поточних депозитних рахунків клієнтів через каси і банкомати у розмірі 15 тис. грн на добу.

Окрім того наприкінці липня 2014 року Нацбанк поширив уведене раніше обмеження щодо видачі готівкової гривні через каси банків і банкомати в межах до 150 тис. грн на добу на поточні й депозитні рахунки клієнтів.

Ці обмеження кілька разів подовжували (останній раз - від початку березня цього року на три місяці) й поки що діють до 3 червня 2015 року, як і обмеження на купівлю валюти населенням на суму в еквіваленті не більш ніж 3 тис. грн на добу.

Банкіри зазначали, що в умовах існування таких обмежувальних заходів щодо депозитів відновлення довіри вкладників до банківської системи є складним. Водночас вони і Нацбанк вітали ухвалений навесні цього року поки що в першому читанні законопроект, що обмежує дострокове зняття депозитів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Парламентській асамблеї НАТО ми закликали країни Альянсу зняти обмеження на удари по цілям в Росії - Порошенко

Порошенко закликав німецьких депутатів до нового формату підтримки України

Кулеба: Оточення Путіна посилає фальшиві сигнали про нібито готовність до припинення вогню, щоб зірвати Саміт миру

Порошенко везе на фронт 2 тисячі денних та нічних FPV-дронів і "Мавіків"

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА