10:39 18.05.2015

Нацрада реформ підтримала програму розвитку фінансового сектора

2 хв читати
Нацрада реформ підтримала програму розвитку фінансового сектора

Національна рада реформ підтримала Комплексну програму розвитку фінансового сектора, яка ставить завдання до 2020 року наростити обсяги золотовалютних резервів уп’ятеро, страхування - вдесятеро, пенсійні накопичення - у 15 разів, а активи публічних інститутів спільного інвестування - у 100 разів.

"Тепер справа за продовженням імплементації цієї програми, подальшим "розшиванням" наших заходів у відповідні проекти і поліпшенням якості регуляторної та законодавчої роботи. Дорога в тисячу лі завжди починається з першого кроку", - прокоментував схвалення програми на своїй сторінці у Facebook заступник голови Нацбанку України Владислав Рашкован.

Згідно з презентацією програми, намічено до 2020 року знизити інфляцію з 24,9% (тут і далі порівняння з 2014 роком) до 5%, а середньозважені реальні ставки кредитування - з 16,7% до 10%, зменшити рівень готівки в економіці з 18% до 10% з одночасним збільшенням безготівкових платежів у локальній платіжній системі з 1,2% до 30%: наростити золотовалютні резерви з $7,3 млрд до $38,7 млрд.

Окрім того, поставлено завдання збільшити пенсійні заощадження населення з 1% ВВП до 15% ВВП, активи публічних ІСІ - з 0,1% до 10% ВВП, а проникнення страхування - з 0,7% ВВП до 7% ВВП.

За словами В.Рашкована, президент Петро Порошенко відзначив видимі результати реформ, здійснюваних НБУ, Нацкомісією з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) і Нацкомфіпоуслуг, щодо вирішення накопичених проблем минулого, забезпечення фінансової стабільності та вибудовування нової інфраструктури фінансового ринку, а також попросив членів Нацради про подальшу погоджену підтримку реформ фінансового сектора.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У G7 закликали КНР чинити тиск на РФ, щоб та припинила агресію проти України - комюніке

РФ має заплатити понад $486 млрд за завдані Україні збитки, триває пошук шляхів змусити її зробити це - декларація лідерів G7

Київрада встановила прозорі правила в роботі МАФів

Порошенко пропонує план термінових заходів для захисту від енергетичного колапсу

Лідери G7 досягли політичної угоди щодо використання доходів від заморожених активів РФ

Зеленський закликав країни G7 підтримати імплементацію пунктів української Формули миру

Зеленський на саміті G7 закликав підтримати план використання російських активів

Італія висловила готовність в організації саміту щодо відновлення України у 2025 році

Солідарність Німеччини з Україною все ще сильна - міністерка розвитку про демарш AfD і BSW у бундестазі

Кличко обговорив питання децентралізації на Міжнародній конференції з відновлення України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА