16:22 27.05.2015

Росія в останню мить зірвала на тижні зустріч "нормандської четвірки" на рівні заступників міністрів закордонних справ - джерело

2 хв читати
Росія в останню мить зірвала на тижні зустріч "нормандської четвірки" на рівні заступників міністрів закордонних справ - джерело

Росія зірвала цього тижня зустріч у нормандському форматі на рівні заступників міністрів закордонних справ щодо виконання Мінських домовленостей.

"Російські дипломати в заявах ЗМІ фактично відмовилася в останню мить (від зустрічі - ІФ), мотивуючи тим, що в них ще немає порядку денного для обговорення. У нас навпаки - безліч питань для обговорення. Два російські спецназівці в лікарні, російський ЗРК "Стріла-10" виявлений місією ОБСЄ, інтенсивність обстрілу наших міст зросла, гинуть мирні жителі й військові. Хіба цього не вистачає для обговорення?" - сказало агентству "Інтерфакс-Україна" джерело в МЗС України.

За його словами, така поведінка російської сторони непрофесійна.

У МЗС України нагадали, що в Мінську 12 лютого учасники домовилися, що процес виконання домовленостей регулярно моніторитиме "нормандська четвірка". "І ми, і наші партнери з Німеччини та Франції готові до чергової оцінки досягнень і усунення перешкод на шляху до мирного врегулювання. При тому, що росіяни перетворюють такі зустрічі на розмови про все й ні про що, ми знаходимо в собі сили їх слухати і вести розмову, оскільки такі зустрічі все ж таки дають шанс на досягнення прогресу", - сказав співрозмовник агентства.

Дипломат висловив співчуття з приводу таких неконструктивних дій російських колег, що призводить до затягування процесу врегулювання ситуації на сході України. "Росія постачає терористам важке озброєння, забалакує реальний переговорний процес, не тисне на терористів, щоб вони виконували Мінські домовленості. Всі розчаровані. Але руки не опускаємо, працюємо над іншими можливостями. Адже треба рухатися вперед", - розповіли в українському зовнішньополітичному відомстві.

Раніше статс-секретар, заступник голови МЗС РФ Григорій Карасін заявляв, що дата і місце проведення нової зустрічі "нормандської четвірки" на рівні заступників міністра закордонних справ ще не визначені.

Глава МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що Москва чекає від Парижу конкретних пропозицій щодо порядку денного можливої зустрічі "нормандської четвірки" на рівні заступників глав МЗС.

До "нормандської четвірки", що опікується врегулюванням ситуації на Донбасі, входять Україна, Франція, Німеччина і Росія.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

Частина республіканців готова проголосувати за відставку спікера Палати представників США за його позицію щодо допомоги Україні та Ізраїлю

Стефанчук у ПАРЄ: Минув час засудження російської агресії, настав час об'єднаного спротиву терору РФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА