14:11 17.06.2015

Субсидії за новою системою отримують вже 0,5 млн українських сімей - Мінсоцполітики

2 хв читати
Субсидії за новою системою отримують вже 0,5 млн українських сімей - Мінсоцполітики

Кількість звернень до місцевих органів влади за отриманням субсидій за житлово-комунальні послуги за новою системою станом на 17 червня становить вже 1 млн, з них 500 тис. сімей вже отримують субсидії.

Як повідомив міністр соціальної політики Павло Розенко на засіданні уряду в середу, решта 500 тис. звернень перебувають у роботі і в найближчі два-три тижні будуть розглянуті.

"Якщо в перші три тижні у нас було 30-40 тис. призначень субсидій щотижня, то за минулий тиждень ми призначили близько 140 тис. субсидій. Люди почали робити менше помилок при заповненні декларацій і заяв. Крім того, місцеві органи влади почали більше використовувати переваги реформованої системи субсидій і надавати більш якісні послуги", - сказав міністр.

Як зазначив П. Розенко, сім'ї, які раніше отримували субсидії, але наразі переплачують за житлово-комунальні послуги у зв'язку з переходом на нову систему субсидування, після завершення автоматичного оформлення субсидій отримають компенсацію.

"Якщо зараз ви переплачуєте – це буде компенсовано в наступних розрахунках квитанцій. Перерахунок сум платежів буде здійснено за весь період з 1 квітня 2015 року", - сказав міністр.

Як очікують у Мінсоцполітики до кінця літа субсидії отримуватимуть 2,2 млн осіб: 1,1 млн осіб, які раніше вже отримували субсидії і 1,1 млн нових сімей.

П. Розенко звернувся до місцевих органів влади з проханням використати надані їм повноваження ухвалювати рішення на користь людей в спірних ситуаціях.

За словами міністра, наразі найкраща ситуація з оформленням субсидій у Вінницькій, Дніпропетровській, Житомирській, Львівській, Полтавській, Сумській, Чернігівській областях і Києві, де призначено 60-80% субсидій від кількості поданих заяв. Критична ситуація у Запорізькій, Івано-Франківській, Кіровоградській, Одеській, Рівненській та Хмельницькій областях, де рівень призначення субсидій 10-30% від кількості поданих заяв.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА