15:05 19.06.2015

У "Блоці Порошенка" розраховують на ухвалення в 1-му читанні законопроекту про скасування депутатської та суддівської недоторканності до кінця сесії

2 хв читати
У "Блоці Порошенка" розраховують на ухвалення в 1-му читанні законопроекту про скасування депутатської та суддівської недоторканності до кінця сесії

У фракції "Блок Петра Порошенка" впевнені, що Верховна Рада ухвалить у першому читанні законопроект про внесення змін до Конституції України в частині скасування депутатської та суддівської недоторканності до кінця нинішньої сесії.

"Я переконаний, що це буде наступного тижня, на цій сесії 100%. Оскільки ми маємо за цей закон голосувати, на це є політична воля, щоб на наступній сесії вже шукати 300 голосів", - заявив перший заступник лідера фракції "Блок Петра Порошенка" Ігор Кононенко журналістам у п'ятницю.

Він висловив упевненість, що мінімум 226 голосів цей законопроект набере. "А що стосується трьохсот голосів – це питання. Ми працюватимемо, шукатимемо", - зазначив В. Кононенко.

Як повідомлялося, у п'ятницю Конституційний Суд України оприлюднив рішення, згідно з яким визнав такими, що відповідають Основному закону, положення законопроекту про внесення змін щодо скасування депутатської та обмеження суддівської недоторканності.

"Визнати відповідним вимогам статей 157 і 158 Конституції України, законопроект про внесення змін до Конституції України щодо недоторканності народних депутатів і суддів", - йдеться у рішенні суду.

Законопроект про внесення змін до Конституції розглядається Верховною Радою за наявності висновку Конституційного Суду про відповідність законопроекту вимогам статей 157 і 158 Конституції України. КС визнав законопроект відповідним статтям 157 і 159, згідно з якими Конституцію не може бути змінено, якщо ці зміни передбачають обмеження чи скасування прав і свобод людини, якщо вони спрямовані на ліквідацію незалежності чи порушення територіальної цілісності України, а також якщо в країні на момент ухвалення введено воєнний або надзвичайний стан.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА