17:25 25.06.2015

Квіташвілі запропонував призначити головою Держслужби з ліків та контролю за наркотиками екс-голову НЕР Держлікслужби Гур’єва

2 хв читати
Квіташвілі запропонував призначити головою Держслужби з ліків та контролю за наркотиками екс-голову НЕР Держлікслужби Гур’єва

Міністр охорони здоров'я Олександр Квіташвілі запропонував прем'єр-міністру Арсенію Яценюку призначити головою Державної служби з лікарських засобів та контролю за наркотиками Сергія Гур’єва, який із 2011 року очолював Науково-експертну раду (НЕР) Держлікслужби з питань держреєстрації медвиробів.

Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в асоціації "Виробники ліків України" (АПЛУ), така інформація міститься у відповіді секретаріату Кабінету Міністрів на запит АПЛУ.

Водночас, як повідомив С.Гур’єв агентству "Інтерфакс-Україна", він брав участь у конкурсі на посаду голови держслужби, проте не має інформації про те, що саме його кандидатуру подав міністр охорони здоров'я на розгляд А.Яценюку.

"Це плітки. Я такої інформації не маю", - сказав він.

С.Гур’єв також уточнив, що, перебуваючи на посаді голови НЕР, він не був причетний до реєстрації лікзасобів, оскільки цей орган ухвалював рішення лише про реєстрацію медвиробів.

Згідно з положенням про НTH, його завданнями є, зокрема, підготовка рекомендацій щодо реєстрації (перереєстрації) медичних виробів в Україні, проведення додаткових експертиз (випробувань) медвиробів у разі потреби, анулювання або призупинення дії свідоцтва про держреєстрацію медвиробів.

Як повідомлялося, Кабмін 4 березня 2015 року звільнив з обійманої посади голову Держлікслужби Михайла Пасічника за угодою сторін. МОЗ оголосило відкритий конкурс на посаду голови Держлікслужби 6 травня.

На зазначену посаду подали заявки понад 30 кандидатів, зокрема й екс-глава служби М.Пасічник, керівники кількох місцевих підрозділів Держлікслужби, громадських організацій.

Деякі громадські організації назвали відбір кандидата без участі громадськості непрозорим.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА