12:29 01.07.2015

Київ вимагає, щоб Бразилія представила офіційну позицію щодо подальшої реалізації проекту РКК "Циклон-4"

2 хв читати
Київ вимагає, щоб Бразилія представила офіційну позицію щодо подальшої реалізації проекту РКК "Циклон-4"

Україна чекає офіційної позиції Бразилії щодо питання подальшої реалізації українсько-бразильського проекту із створення ракетно-космічного комплексу (РКК) "Циклон-4" на космодромі Алкантара (Бразилія).

Як повідомляє в середу прес-служба українського космічного відомства, проблемні питання реалізації проекту, а також можливі шляхи виходу з кризової ситуації обговорювалися під час відеоконференції глави Державного космічного агентства України (ДКАУ) Олега Уруського і першого заступника міністра науки, технологій та інновацій Бразилії Емілії Марії Сільви Рібейро Палі.

"Глава ДКАУ поінформував бразильську сторону про те, що Україна направила МЗС Бразилії ноту з вимогою представити офіційну позицію щодо подальшої реалізації проекту", - зазначено в повідомленні.

Договір про довгострокову співпрацю із створенні РКК "Циклон-4" для запусків супутників з приекваторіального космодрому Алкантара був підписаний Україною і Бразилією в 2003 році. Згідно з угодою, Україна забезпечує розробку ракети-носія і підготовку виробничої бази для її створення, Бразилія - створення загальної інфраструктури пускового центру Алкантара. Будівництво наземного комплексу РКК "Циклон-4" у Бразилії розпочате восени 2010 року. Вартість проекту, згідно з раніше озвученими даними, оцінювалася в $488 млн, розподіл часток сторін 50%×50%. Фінансування ведеться частково за рахунок бюджетних, частково - за рахунок кредитних ресурсів. У 2011 році ДП "КБ Південне" (Дніпропетровськ) залучило на фінансування проекту під держгарантії кредит "Сбербанку РФ" на 7 років під 6% річних.

Перший пуск РН "Циклон-4" з космодрому Алкантара з українським КА "Мікросат" і КА Nano Jasmine Токійського університету планувався на кінець 2014 року.

За даними ДКАУ, Бразилія без офіційного пояснення зупинила роботи за проектом РКК "Циклон-4" у березні 2013 року, сьогодні Київ розглядає варіант перенесення стартового комплексу в США.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА