12:40 01.07.2015

"Укренерго" не попереджало РФ про призупинення електропостачання в Крим

2 хв читати
"Укренерго" не попереджало РФ про призупинення електропостачання в Крим

НЕК "Укренерго", оператор магістральних і міждержавних ліній електропередачі України, не зобов'язане попереджати ні Міністерство енергетики РФ, ні Російську Федерацію загалом про свою діяльність у межах України.

"З огляду на це, 30 липня 2015 ніяких попереджень у РФ щодо припинення електропостачання не було", - заявили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі компанії.

Водночас в "Укренерго" зазначають, що компанія працює винятково в правовому полі і після отримання від ДП "Енергоринок" добового диспетчерського графіку навантажень на 1 червня 2015 року, до якого був закладений нульовий графік сальдо перетікання електроенергії в АР Крим, черговий диспетчер НЕК оповістив про це чергового диспетчера Кримської ЕС з метою забезпечення виконання ним необхідних організаційних і технічних заходів для підтримки нульового графіку.

При цьому "Укренерго" не володіє інформацією щодо можливого подальшого зниження перетікань електроенергії в Крим.

Як повідомлялося, у вівторок увечері Міненерго РФ поширило повідомлення про плани припинення постачання електроенергії з материкової частини України в Крим. "30 червня 2015 року о 17:39 з боку НЕК "Укренерго" надійшла інформація про скорочення з 00:00 1 липня почасового планового графіку сальдо-перетікання "ОЕС України - Крим" до 0 МВт", - зазначалося в повідомленні Міненерго.

Водночас станом на ранок середи перетікання електроенергії з материкової частини України в Крим так і не було призупинене.

У звичайному режимі Крим отримує електроенергію з материкової частини України по чотирьох ЛЕП (3×330 кВ, 1×220 кВ).

Фактичне сальдо перетікань електроенергії між континентальною частиною України і Кримом у 2013 році становило +5,957 млрд кВт-год.

Власне виробництво електроенергії на території АРК в 2013 році становило 1,171 млрд кВт-год (ТЕЦ - 828 млн кВт-год, СЕС - 297 млн кВт-год, ВЕС - 46 млн кВт-год), в той самий період автономія спожила 7,128 млрд кВт-год.

Постачання електроенергії з материкової частини України на півострів у січні-травні 2015 року становило близько 2 млрд кВт-год.

"Укренерго" здійснює експлуатацію магістральних і міждержавних ліній електропередач, а також централізовану диспетчеризацію роботи ОЕС. НЕК є державним підприємством, яке перебуває в управлінні Міністерства енергетики та вугільної промисловості.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА