18:07 02.07.2015

Порошенко вніс деякі правки в проект змін до Конституції перед подачею його до ВР

1 хв читати
Порошенко вніс деякі правки в проект змін до Конституції перед подачею його до ВР

Президент України Петро Порошенко заявив, що вніс деякі правки в проект змін до Конституції перед подачею його до парламенту.

"Я уважно ознайомився з текстом змін до Конституції, наданим Конституційною комісією, та, відповідно до рішення Конституційної комісії від 26 червня, вніс до нього деякі зміни", - йдеться в коментарі глави держави щодо зареєстрованого у Верховній Раді проекту змін до Основного закону, який наводить прес-служба президента.

П.Порошенко пояснив, що це поправки техніко-юридичного характеру. "Це зміни до прикінцевих та перехідних положень, метою яких є забезпечення безперервного виконання функцій органів державної влади на період реалізації в Україні конституційної реформи", - зазначив він.

Президент наголосив, що метою запропонованих змін до Основного закону є "відхід від централізованої моделі управління в державі, забезпечення спроможності місцевого самоврядування та побудова ефективної системи територіальної організації влади в Україні, реалізація у повній мірі положень Європейської хартії місцевого самоврядування, принципів субсидіарності, повсюдності і фінансової самодостатності місцевого самоврядування".

"При цьому запропоновані зміни відповідають встановленій у статті 2 Конституції України унітарній формі державного устрою", - сказав П.Порошенко.

Він додав, що законопроектом пропонуються зміни в окремі положення Конституції України щодо адміністративно-територіального устрою. Зокрема, пропонується поділ території України на громади, які є первинною одиницею у системі адміністративно-територіального устрою України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

Автор законопроєкту про демографічні податки його відкликає - нардеп Железняк

Структури ЄС прагнуть розпочати 25 червня переговори про вступ України до союзу - ЗМІ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА