18:12 02.07.2015

Стратегічні відносини між Україною та Польщею надалі розвиватимуться - Порошенко після зустрічі з Коморовським

2 хв читати
Стратегічні відносини між Україною та Польщею надалі розвиватимуться - Порошенко після зустрічі з Коморовським

Президент України Петро Порошенко після зустрічі з президентом Польщі Броніславом Коморовським у четвер у Львові заявив про продуктивність цих переговорів і висловив сподівання на подальший розвиток співпраці між двома країнами.

"Переговори були надзвичайно продуктивними і конструктивними", - наводить слова глави Української держави його прес-служба.

Президенти обговорили питання розвитку двосторонньої співпраці та координації дій у співпраці з Європейським Союзом. П.Порошенко висловив упевненість, що стратегічні відносини країн будуть і в подальшому розвиватися. Зокрема, він нагадав, що підготовлений проект змін до Конституції щодо децентралізації базувався на польському досвіді, і ефективна співпраця з польськими експертами допомогла отримати позитивну оцінку Венеціанської комісії и прискорити процес децентралізації.

Крім того, він нагадав, що з перших хвилин агресії Росії проти України та анексії Криму українці відчували підтримку Польщі - і в забезпеченні позиції єдності Євросоюзу, і в якості фінансової допомоги та військово-технічної співпраці між країнами.

У свою чергу Б.Коморовський нагадав, що він закінчує своє перебування на посаді президента Польщі, і висловив задоволення від того, що одним з останніх акцентів його перебування на цій посаді став візит в Україну.

"Польща підтримує прагнення України до західного світу та збереження її територіальної цілісності та суверенітету", - сказав президент Польщі.

Б.Коморовський особливо зазначив, що Польща зацікавлена в тому, щоб спільно з Україною відчувати безпеку в регіоні. "Я переконаний, що, незважаючи на зміни у Польській державі, Польща буде підтримувати Україну в її європейській інтеграції та досягненні безпеки на європейському континенті, буде активно долучатися до внутрішніх реформ, які відбуваються в Україні", - сказав президент Польщі, висловивши сподівання, що для нього також знайдеться місце в цих процесах.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

Зеленський - Блінкену: Потрібно доставити військову допомогу в Україну якнайшвидше, насамперед ППО

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА