10:37 19.08.2015

Неформальні консультації експертів країн "Нормандської четвірки" відбудуться у Берліні за ініціативи Німеччини - МЗС України

2 хв читати
Неформальні консультації експертів країн "Нормандської четвірки" відбудуться у Берліні за ініціативи Німеччини - МЗС України

В четвер, 20 серпня, за ініціативи Німеччини у Берліні відбудуться неформальні консультації юридичних експертів країн "Нормандської четвірки" за участю представників Венеціанської комісії для роз'яснення Росії юридичних аспектів конституційних змін в Україні.

"Враховуючи існування у наших партнерів у "Нормандському форматі" розуміння відповідності запропонованих Україною змін до Конституції положенням Мінських домовленостей, метою цієї зустрічі є розтлумачити російській стороні юридичні аспекти конституційних змін", - повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі МЗС України в середу вранці.

Водочас, у відомстві наголосили, що зміст змін до Конституції України не є предметом обговорення, оскільки це є суверенним правом Української держави.

"Адже носієм суверенітету і єдиним джерелом влади в Україні є народ, який здійснює владу безпосередньо і через представницькі органи, а рішення про будь-які зміни до Конституції ухвалює Верховна Рада. Згідно з Конституцією, право визначати і змінювати конституційний лад в Україні належить виключно народу і не може бути узурповане державою, її органами або посадовцями. Тим паче - іноземною державою", - зазначив співрозмовник агентства.

"Ми в суто юридичній площині подискутуємо про конституційність змін, схвалених парламентом, і їх відповідність логіці Мінських домовленостей, тобто шляху до миру. Але в Україні ніхто не підлаштовуватиме Конституцію до помилкового російського тлумачення цих домовленостей", - додали в МЗС України.

Україну на неформальних юридичних консультаціях в "Нормандському форматі" за участю експертів Венеціанської комісії 20 серпня у Берліні представлятимуть Сергій Головатий і Роман Безсмертний.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА