17:44 26.08.2015

Іллічівська міськрада визнала Росію агресором на сесії в неділю

2 хв читати

Депутати Іллічівської міської ради провели таємне засідання в неділю, на якому визнали Російську Федерацію країною агресором.

"Підтримати постанову Верховної Ради України від 27 січня 2015 року №129-VIII "Про звернення Верховної Ради України до Організації Об'єднаних Націй, Європейського парламенту, Парламентської асамблеї Ради Європи, Парламентської асамблеї НАТО, Парламентської асамблеї ОБСЄ, Парламентської асамблеї ГУАМ, національних парламентів держав світу про визнання Російської Федерації державною-агресором", - сказано в рішенні №668-VI від 23 серпня, яке з'явилося на офіційному сайті Іллічівської міськради в середу.

Таким чином, для ухвалення рішення депутати зібралися в неділю. Місцеві ЗМІ пишуть, що збори були таємними. Із 36 депутатів міськради на сесії були лише 25, а деякі депутати про сесію взагалі не знали.

Питання визнання Росії агресором було єдиним питанням порядку денного недільного засідання.

Як повідомлялося, 21 серпня близько 50 членів місцевих організацій учасників АТО і "Самооборони Майдану" заблокували сесію міської ради Іллічівська з вимогою визнати Росію державою-агресором, виконати закон "Про декомунізацію" та демонтувати в місті пам'ятник Леніну. Активістам не вдалося потрапити до зали, де відбувалося засідання, і вони заблокували місцевих депутатів у приміщенні.

Окрім муніципальної охорони, близько 20 чоловіків спортивної статури стежили за тим, що відбувається, між ними і членами організацій учасників АТО відбулася сутичка. За інформацією деяких свідків події, сутичка відбулася між міліцією та учасниками АТО, перші розпорошили сльозогінний газ. До міськради прибули пожежні автомобілі та машини швидкої медичної допомоги, у будівлі оголосили евакуацію.

Конфлікт швидко завершився: мітингувальники провели переговори з мером міста Валерієм Хмельнюком, за результатами яких було вирішено перенести сесію міськради на 27 серпня. До цього часу міськрада має опрацювати рішення, які вимагали ухвалити учасники акції.

Унаслідок конфлікту постраждали шість осіб.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА