14:48 08.09.2015

Порошенко очікує рішення ВР про підвищення соцстандартів наступного тижня

2 хв читати
Порошенко очікує рішення ВР про підвищення соцстандартів наступного тижня

Президент України Петро Порошенко очікує, що Верховна Рада розгляне і ухвалить законопроекти, спрямовані на підвищення соцстандартів, на наступному пленарному тижні.

"Найближчими днями я планую зустрітися з представниками коаліційних фракцій на їхнє прохання і впевнений, що ми разом повинні знайти друге дихання в спільному марафоні. Вже на наступному пленарному тижні зміни до бюджету, що передбачають підвищення соціальних стандартів, мають бути проголосовані", - сказав він під час розширеного засідання Кабінету Міністрів у Києві у вівторок.

Президент наголосив, що підвищення соцстандартів планується на 13-18%. "Я розумію, що підвищення соцстандартів на 13-18%, яке стосуватиметься 3 млн співробітників бюджетної сфери, 7,5 млн пенсіонерів і ще 1,5 млн людей, які отримують різні види допомоги, можливо, для когось не перекриває ті втрати, яких зазнали люди впродовж останнього року", - зазначив П. Порошенко.

Водночас, за його словами, це рішення не варто ні перебільшувати, ні применшувати. "Адже це підвищення соціальних стандартів має не лише фінансово-економічний, а й політичний характер. Воно символізує відповідне ставлення влади, відповідальність влади за свої обов'язки", - сказав президент.

При цьому П. Порошенко додав, що перші реформи в Україні вже приносять свої плоди.

У свою чергу спікер українського парламенту Володимир Гройсман заявив, що Рада на наступному пленарному тижні розгляне законопроекти з реструктуризації боргів країни, питання безвізового режиму з ЄС, а також законопроекти, спрямовані на підвищення соцстандартів.

"На наступний пленарний тиждень буде внесено низку урядових рішень, пов'язаних з реструктуризацією боргів, підвищенням соцстандартів, безвізовим режимом, питання створення Антикорупційної прокуратури, інше важливе на сьогодні для країни питання", - сказав спікер.

У зв'язку з такими планами В. Гройсман закликав членів уряду в найкоротші терміни передати до парламенту усі документи, " щоб ми могли якісно спланувати наступний пленарний тиждень, щоб ви могли ясно донести свою позицію до керівників парламентських фракцій і взяти участь у роботі комітетів".

Спікер також поінформував, що у вівторок фактично почалася реформа апарату Верховної Ради за участю оцінної місії, прибулої у рамках виконання меморандуму між Європарламентом і Верховною Радою.

"Місію очолив пан Кокс. Вона спрямована на те, щоб ми чітко визначили потреби в перетворенні українського парламенту, а вони, очевидно, потрібні, оскільки стан справ усередині парламенту нікого не влаштовує, і мене як главу також. Ми повинні створити інклюзивний діалог, якісну експертизу законопроектів, щоб ми могли не лише говорити про зміни, а й забезпечувати їх прийняття, реалізацію і нести відповідальність перед українським суспільством", - заявив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

Автор законопроєкту про демографічні податки його відкликає - нардеп Железняк

Структури ЄС прагнуть розпочати 25 червня переговори про вступ України до союзу - ЗМІ

Можлива загибель Раїсі може мати серйозні наслідки для Ірану, вважають в Інституті вивчення війни

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА