12:44 09.09.2015

ОБСЄ/БДІПЛ відкрила в Києві місію зі спостереження за місцевими виборами в Україні

2 хв читати
ОБСЄ/БДІПЛ відкрила в Києві місію зі спостереження за місцевими виборами в Україні

Бюро з демократичних інституцій і прав людини Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ/БДІПЛ) у середу офіційно відкрило в Києві місію зі спостереження за місцевими виборами в Україні, наміченими на 25 жовтня 2015 року.

Як розповіла голова місії Тана де Зулуета на брифінгу в середу, місія наразі складається із 16 експертів, які працюватимуть у Києві, а найближчим часом прибудуть ще 100 довгострокових спостерігачів, які мають намір виконувати мандат на місцях.

"Місія оцінюватиме виборчий процес із погляду його відповідності його зобов'язанням ОБСЄ, іншим зобов'язанням і стандартам демократичних виборів, а також національному законодавству. Нас не цікавить результат виборів, нас цікавить процес", - наголосила вона.

Голова місії зазначила, що спостерігачі мають намір вивчити процес реєстрації кандидатів у депутати всіх рівнів, хід передвиборної агітації, роботу органів, що відповідають за управління виборчим процесом, дотримання внутрішнього виборчого законодавства, крім того, буде проведено моніторинг ЗМІ.

"У день виборів, 25 жовтня, за ходом голосування спостерігатимуть 600 короткострокових спостерігачів, відповідний запит ми вже зробили в усі країни-члени організації. Процес нашої звітності також відбуватиметься за звичайною процедурою: ми надамо проміжний звіт до дня виборів, попередні результати ми оголосимо на прес-конференції 26 жовтня. Орієнтовно через вісім тижнів ми надамо повний звіт, який також міститиме рекомендації", - наголосила вона.

Відповідаючи на запитання журналістів, які будуть особливості роботи спостерігачів БДІПЛ у зоні проведення антитерористичної операції на сході України, Т. де Зулуета сказала: "Ми спиратимемося на рішення українського уряду".

"Як тільки буде визначено населені пункти, в яких відбуватиметься голосування, ми регулюватимемо кількість спостерігачів, яких буде туди направлено. Крім того, ми стежитимемо за тим, щоб виконувалися мінімальні вимоги для нашої роботи, особливо ті, які стосуються питань безпеки. Крім того, для нас важливо, щоб у наших спостерігачів була свобода пересування", - зазначила вона.

За словами Т. де Зулуети, особливо спостерігачі простежать за тим, щоб у тимчасово переміщених осіб були адекватні умови для голосування.

Відповідаючи на запитання про те, чи тривають нині переговори з так званими ЛНР/ДНР про виконання місії на не підконтрольних Києву територіях, вона наголосила, що один із принципів ОБСЄ - працювати лише на запрошення держави-члена організації.

"Ми не можемо приймати запрошення від якогось утворення, яке не є державою-членом ОБСЄ і не може забезпечити ті умови, про які я вже згадувала", - додала Т. де Зулуета.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА