12:42 17.09.2015

Лікарчук повідомив, що подав у відставку з посади директора УЦОЯО

2 хв читати
Лікарчук повідомив, що подав у відставку з посади директора УЦОЯО

Директор Українського центру оцінювання якості освіти (УЦОЯО) Ігор Лікарчук повідомив, що подав у відставку.

"Я обіцяв, що друзі з "Фейсбуку" першими дізнаються про моє рішення. Правда, про нього я вже повідомив міністру. Після подій 21 липня, після сьогоднішньої подій в Івано-Франківську, після звільнення мого сина я не бачу можливості далі працювати в команді, яка сьогодні при владі", - написав він на своїй сторінці у "Фейсбук".

У зв'язку з цим, додав І.Лікарчук, він повторно подає заяву про звільнення з посади директора УЦОЯО. "І щоб не було спекуляцій навколо цієї проблеми, я повідомлю, що першу заяву я написав 21 липня. Але Міністерство освіти і науки не дали йому ходу", - написав він.

Як повідомлялося, в липні генпрокурор України Віктор Шокін заявив, що керівництво УЦОЯО підозрюється в зловживанні службовим становищем, було відкрито кримінальне провадження, у рамках якого проведено низку обшуків у приміщеннях Центру і приміщеннях посадовців. Через це уряд усунув керівника УЦОЯО І.Лікарчука з посади на час розслідування.

У Генеральній прокуратурі України заявили, що під час обшуків у рамках кримінального провадження з корупції в Українському центрі оцінювання якості освіти (УЦОЯО) серверне обладнання УЦОЯО і програмне забезпечення (зокрема база тестових завдань) не вилучалося, доступ до баз даних не обмежувався. Водночас в Івано-франківському регіональному центрі оцінювання якості освіти вилучені два сервери з програмним забезпеченням "SPRUT 3D" з даними про результати зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) 2015 року.

Аналіз вилучених під час обшуків доказів встановив зміни даних у системі щодо понад 100 осіб.

У кримінальному провадженні триває судова комп'ютерно-технічна експертиза, за результатами якої буде вирішено питання оголошення підозри винним посадовцям УЦОЯО.

У Генпрокуратурі повідомили, що першому заступникові директора Центру Володимиру Виннику оголошено підозрe в скоєнні злочину за ч. 3 ст. 28 (скоєння злочину організованою групою), ч. 3 ст. 362 (несанкціоновані дії з інформацією, яка обробляється в електронно-обчислювальних машинах (комп'ютерах), автоматизованих системах, комп'ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, здійснені особою, що має право доступу до неї) Кримінального кодексу України, 30 липня Печерський районний суд Києва обрав йому запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. Досудове слідство триває.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА