14:02 05.11.2015

Дії РФ у Сирії не відвернуть увагу уряду США від конфлікту на Донбасі - помічник міністра оборони США

2 хв читати
Дії РФ у Сирії не відвернуть увагу уряду США від конфлікту на Донбасі - помічник міністра оборони США

Помічник міністра оборони США з питань міжнародної безпеки Елісси Слоткін (Елісса Slotkin) заявила, що дії Російської Федерації в Сирії жодним чином не відвернуть увагу уряд США від конфлікту на Донбасі, повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

"Ми прибули для проведення консультацій, щоб перейти на інший рівень співпраці між міністерствами оборони України і США. Ми маємо розглянути стратегічний рівень співпраці, орієнтований на довгострокову перспективу", - зазначила Е. Слоткін на зустрічі з міністром оборони України Степаном Полтораком у четвер.

У свою чергу С. Полторак поінформував Е. Слоткін про ситуацію на Донбасі, зазначивши, що говорити про стабільне затишшя або "заморожений конфлікт" зарано.

"Ворог знову порушує Мінські домовленості і основа цих порушень - агресія терористичних угруповань: це і обстріли позицій українських силовиків і висунення вимог щодо проведення місцевих виборів на Донбасі, які порушують не лише домовленості, а й Конституцію України", - зазначив міністр.

Також глава оборонного відомства наголосив, що поряд із захистом територіальної цілісності, у Збройних Силах України здійснюються і фундаментальні реформи, зокрема розробляється нормативна база, що відповідає умовам сьогодення і здійснюються реформи із забезпечення та управління військами.

Він також відзначив величезну роль іноземних радників, що беруть участь у всіх напрямах реформ і завдяки консультаціям яких, зокрема, створено та впроваджено антикорупційну програму Міністерства оборони України.

Е. Слоткін запевнила, що уряд США і надалі всіляко допомагатиме українській армії в прагненні до позитивних змін і в процесах реформування армії.

Під час зустрічі також обговорювалися основні напрями реформування українських Збройних Сил України і програми допомоги, яку може надати при цьому уряд США.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА