12:31 07.11.2015

Гройсман вірить в успішне фінальне голосування за зміни до Конституції України щодо децентралізації

1 хв читати
Гройсман вірить в успішне фінальне голосування за зміни до Конституції України щодо децентралізації

Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман вважає, що в парламенті буде конституційна більшість - 300 голосів на підтримку змін до Основного закону щодо децентралізації.

"Більш того, вважаю, що шляхом налагодження діалогу і підкріплення Конституції конкретними законами у нас є всі шанси для успішного фінального голосування", - заявив В. Гройсман в інтерв'ю тижневику "Дзеркало тижня", опублікованому в суботу.

Спікер парламенту впевнений, що вже на стадії обговорення підготовлених законів будуть розвіяні "практично всі некомпетентні інсинуації щодо префектів і ще якихось драконівських повноважень президента".

В. Гройсман знову нагадав, що запропоновані зміни до Конституції передбачають особливості місцевого самоврядування, а не спеціальний статус окремих регіонів. "Що стосується, як ви кажете, спеціального статусу, то це саме чинна Конституція передбачає спеціальний статус міст України. Чомусь нікого це не турбує. Наш же варіант говорить про особливості місцевого самоврядування", - пояснив голова Верховної Ради.

Відповідаючи на запитання, чи знайдеться 300 голосів у залі парламенту на підтримку змін до Конституції України про зняття депутатської недоторканності, В. Гройсман сказав: "Зараз дійсно необхідно знаходити модель, як вийти на це голосування".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА