14:10 07.11.2015

До складу конкурсної комісії щодо обрання співробітників антикорупційної прокуратури були включені ті, кого пропонував Євросоюз – Порошенко

2 хв читати
До складу конкурсної комісії щодо обрання співробітників антикорупційної прокуратури були включені ті, кого пропонував Євросоюз – Порошенко

Президент України Петро Порошенко заявив, що до складу конкурсної комісії щодо обрання співробітників Спеціалізованої антикорупційної прокуратури були включені ті, кого пропонував Європейський союз, повідомляє DW.

П. Порошенко в інтерв'ю Deutsche Welle заявив, що після критики з боку Європейського союзу та представників українського громадянського суспільства був оновлений склад конкурсної комісії щодо обрання співробітників Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

"Наступного ж дня ми усунули цих людей із конкурсної комісії і зарахували тих, кого пропонував Європейський союз, включно з паном Кесслером (Джованні Кесслер - італійський юрист, генеральний директор Європейського управління із боротьби з шахрайством – DW)", - сказав П. Порошенко в розмові з журналістом передачі Conflict Zone, що вийде в ефірі англомовного телеканалу DW у середу, 11 листопада.

Президент наголосив, що планується запуск нової антикорупційної системи з 1 грудня. "Ця система повинна мати довіру українського народу, української влади, європейських та американських партнерів", - зазначив П. Порошенко.

Як повідомлялося, Україна і Європейський союз досягли попередньої угоди про заміну делегованих від Генпрокуратури України кандидатів до комісії з відбору кандидатів на посаду антикорупційного прокурора.

"Як ви знаєте, є комісія, яка проводить відбір кандидатів на посаду прокурора. В Україні відбувається дуже жорстка дискусія щодо чотирьох членів цієї комісії - тих, які були призначені генпрокурором", - заявила народний депутат "Блоку Петра Порошенка" Іванна Климпуш-Цинцадзе. За її інформацією, з цього питання було досягнуто компроміс, що полягає в тому, що двоє прокурорів, яких делегував до комісії генпрокурор, будуть замінені.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА