07:40 16.11.2015

Узагальнення: В Києві на виборах мера перемагає Кличко, паралельний підрахунок "ОПОРИ" віддає перемогу в Дніпропетровську Філатову

3 хв читати

У низці обласних центрів і великих міст України 15 листопада відбувся другий тур виборів мерів. Міським головою Києва знову став нинішній мер Віталій Кличко.

За даними обробки протоколів зі 192 виборчих дільниць Києва (17,6% протоколів дільничних комісій), оприлюдненими Київською міською виборчою комісією, в другому турі В.Кличко набрав 66,7% голосів, його суперник Борислав Береза - 33,29%.

Екзит-пол, проведений Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС) на замовлення Телевізійної служби новин телеканалу "1+1", дає такі дані: В.Кличко - 65% голосів виборців, Б.Береза - 35%.

У Львові на виборах міського голови перемагає нинішній мер, кандидат від партії "Об'єднання "Самопоміч" Андрій Садовий - попередньо, за результатами обробки 98% протоколів, він набирає 61,06% голосів, його конкурент від ВО "Свобода" Руслан Кошулинський - 36,9%. Екзит-пол КМІС наводить такі результати: А.Садовий - 61,4%, Р.Кошулинський - 38,6%.

У Дніпропетровську паралельний підрахунок спостерігачів "ОПОРИ", які працювали на 100% виборчих дільниць, дає такий результат: представник партії "УКРОП" Борис Філатов перемагає (53,76%), його опонент, представник "Опозиційного блоку" Олександр Вілкул отримав 46,24%.

Екзит-поли КМІС і компанії "Социс" також віддають перемогу Б.Філатову (62% та 55,8% відповідно). Водночас у партії "Опозиційний блок" із посиланням на свої екзит-поли стверджують, що переміг їхній кандидат О.Вілкул із 53% голосів виборців. Екзит-пол соціологічної компанії "ФОМ-Україна" дає дані про перемогу О.Вілкула (50,7%).

Невизначеність із результатами виборів спостерігається в м. Кривий Ріг. Так, в "Опозиційному блоці" стверджують, що лідирує Юрій Вілкул - майже 60%. А в "Об'єднанні "Самопоміч" заявляють про перемогу свого кандидата Юрія Милобога.

Є вже попередні дані обробки 100% протоколів на виборах мерів Чернівців і Луцька. У Чернівцях перемагає нинішній мер, самовисуванець Олексій Каспрук. У Луцьку переміг нинішній міський голова Микола Романюк, який представляє партію "Блок Петра Порошенка "Солідарність".

Згідно з результатами екзит-полу КМІС, у Запоріжжі самовисуванець Володимир Буряк набрав 55,9% виборців, в Івано-Франківську за представника ВО "Свобода" Руслана Марцінківа проголосували 56,7%, у Павлограді представник "Опозиційного блоку" Анатолій Вершина отримав 55,5% голосів.

У Рівному, за попередньою інформацією, отриманою під час прийняття Рівненською міською виборчою комісією протоколів про підрахунок голосів виборців зі 100% виборчих дільниць, переможцем виборів став кандидат-самовисуванець, нинішній мер Володимир Хомко, повідомляє Громадянська мережа "ОПОРА".

У Хмельницькому, за результатами паралельних підрахунків голосів, кандидат від ВО "Свобода" Олександр Симчишин перемагає свого опонента-самовисуванця, який виконує обов'язки міського голови, Костянтина Чернилевського.

Поки що немає однозначної інформації про результати виборів в Ужгороді, Херсоні та Чернігові.

Деякі кандидати в різних містах уже визнали свою поразку на цих виборах. Так, кандидат від партії "Опозиційний блок" на посаду міського голови Миколаєва Ігор Дятлов, не чекаючи на офіційне підбиття підсумків виборів, привітав кандидата від "Самопомочі" Олександра Сенкевича з перемогою. Кандидат від партії "УКРОП" Євген Тєрєхов визнав, що програв на виборах міського голови Павлограда (там лідирує кандидат від партії "Опозиційний блок" Анатолій Вершина). Нинішній міський голова Черкас, кандидат від Партії вільних демократів Сергій Одарич навів дані паралельного підрахунку свого штабу, згідно з якими на виборах мера перемагає кандидат від "Батьківщини" Анатолій Бондаренко. Кандидат у мери Івано-Франківська від партії "Блок Петра Порошенка "Солідарність" Ігор Насалик визнав перемогу свого опонента від партії ВО "Свобода" Руслана Марцінківа. Представник ВО "Громадський контроль" Дмитро Якимець визнав перемогу представника партії "Блок Петра Порошенка", нинішнього мера Рівного Володимира Хомка.

Офіційні результати другого туру виборів мають бути встановлені не пізніше за 20 листопада.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА