16:42 17.11.2015

У Дніпропетровську відбувається масштабна фальсифікація виборів мера, заявляють в "Опозиційному блоці"

2 хв читати
У Дніпропетровську відбувається масштабна фальсифікація виборів мера, заявляють в "Опозиційному блоці"

Другий тур місцевих виборів у Дніпропетровську - це масштабні фальсифікації з використанням адмінресурсу, скупкою голосів і спробами фальсифікації результатів волевиявлення з боку кандидата від партії "УКРОП" Бориса Філатова, заявляють у партії "Опозиційний блок".

"Усі ці фальсифікації - як нові технології, так і старі, апробовані ще Леонідом Черновецьким (колишній мер Києва - ІФ) у Києві, зафіксовані міжнародними спостерігачами, і їм рано чи пізно буде дано правову оцінку, вони стануть предметом розгляду судами", - йдеться в повідомленні, оприлюдненому у вівторок.

У політсилі стверджують, що в день голосування опоненти намагалася блокувати голосування на тих ділянках, де в першому турі виборів максимальна підтримка була у кандидата від "Опозиційного блоку" Олександра Вілкула.

"Окрім цього, безпосередньо в день голосування наші спостерігачі фіксували спроби вкидання в урни пачок бюлетенів, агітацію на виборчих дільницях, скупуа голосів за допомогою спеціальних флаєрів, масові незаконні заміни членів виборчих комісій", - зазначено в заяві.

Також в політсилі заявили, що викрили "нову схему підкупу" від "УКРОПу": "Поблизу кожної виборчої дільниці в кожному районі Дніпропетровська були молоді люди в білих манішках з червоним написом "Голосуй!", які збирали флаєри в тих, хто проголосував, і направляли людей для отримання грошей. Це порушення зафіксували і міжнародні спостерігачі", - зазначено в повідомленні.

"Опозиційний блок" вимагає від влади, правоохоронних органів розслідувати порушення виборчого законодавства, які безпосередньо вплинули на результати волевиявлення.

"Ми звертаємося до міжнародної спільноти дати оцінку злочинам у день голосування. Ми не визнаємо результатів виборів мера Дніпропетровська і заявляємо про жорстку опозицію до чинної влади", - зазначено в заяві.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА