13:23 19.11.2015

Посол США закликає українську владу і суспільство провести децентралізацію і судову реформу "правильно"

2 хв читати
Посол США закликає українську владу і суспільство провести децентралізацію і судову реформу "правильно"

Посол США в Україні Джеффрі Пайєтт закликає українську владу і суспільство провести зміни до Конституцію країни щодо децентралізації та судової реформи "правильно".

"Зробіть це правильно, тому що це дуже важливо. Оптимізм викликає те, як проходять дебати про конституційну реформу. Дуже велике досягнення в тому, що є угода між різними політичними фракціями і громадянським суспільством. Я хочу похвалити і президента, і прем'єр-міністра: ця реформа відбувається в правильному напрямку, і ми сподіваємося, що президент, виконавши всю цю важку роботу, зробить подальші кроки", - сказав він на круглому столі в четвер у Києві.

На його думку, народні депутати України мають подивитися на питання децентралізації не через призму того, що буде краще для тієї чи іншої політичної сили, а думати про те, що є кращим для України і українців.

Дж.Пайєтт також вважає, що дуже важливим є застосування принципу децентралізації на ті райони Донбасу, які зараз знаходяться під контролем України.

Американський посол вказав на те, що в Україні існує великий дефіцит публічної довіри до судової влади. "Великим тестом для Революції гідності є те, чи буде відновлено верховенство права, і це також потрібно для того, щоб економіка зростала в довгостроковій перспективі, щоб залучити зарубіжних інвесторів", - сказав він.

Дж.Пайєтт наголосив, що зміни в частині судової реформи, які підтримують США, не стосуються зміни якихось конкретних суддів, а йдеться про підтримку верховенства права та знищення системи, яка служила економічним і фінансовим інтересам дуже маленької групи людей, які перебували на вершині системи". "Це не стосується конкретних людей, це стосується розбудови системи верховенства права, яка приводить Україну в сім'ю європейських країн, заради чого і виник Майдан", - наголосив він.

Крім того, Дж.Пайєтт акцентував, що майбутнє української демократії вирішують не США, а це мають вирішувати українці. "Москва не повинна обирати, Вашингтон не повинен обирати, Брюссель не повинен обирати – це ваш вибір, ви обираєте своє майбутнє, вам вирішувати", - заявив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА