18:46 20.11.2015

Нардеп Вілкул не оспорюватиме результатів виборів мера Дніпропетровська

2 хв читати
Нардеп Вілкул не оспорюватиме результатів виборів мера Дніпропетровська

Народний депутат України з фракції "Опозиційний блок", кандидат у мери Дніпропетровська Олександр Вілкул заявив, що не подаватиме до суду за результатами виборів міського голови Дніпропетровська, на яких він поступився перемогою позафракційному народному депутату Борису Філатову.

На прес-конференції в п'ятницю О.Вілкул заявив, що оспорювати результати голосування, яке, на думку міжнародних спостерігачів, відбулося із фальсифікаціями, було б логічно і з політичного погляду, і з погляду захисту реального волевиявлення жителів Дніпропетровська.

"Але на практиці це означало б влаштувати багатомісячну судову тяжбу в прифронтовому регіоні. Відсутність влади викличе нестабільність. І хто цим скористається - ще питання. Я не хочу давати їм жодного шансу, тому що відповідально ставлюся до Дніпропетровська. Тому я не хочу, щоб місто стало територією конфлікту. Життя кидає сьогодні дуже складні виклики мешканцям міста, і не політичні, а економічні", - сказав О.Вілкул.

Водночас, за словами О.Вілкула, його команда не має наміру займати пасивну позицію стороннього спостерігача - команда вибирає роль конструктивної опозиції.

"Це роль активного контролера влади і головної правозахисної організації міста. Ми підтримаємо будь-який правильний почин нової міської влади, але ми не дозволимо цій новій владі розкрадати бюджет і використовувати місто як свою корпоративну годівницю або плацдарм для політичних воєн та амбіцій. На перше місце ми ставитимемо інтереси простих жителів міста", - заявив О.Вілкул.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна визнає і Ізраїль, і Палестину - Зеленський

Туреччина підтримала надання Україні зброї, але виключила участь НАТО у війні

Китай підтвердив відмову брати участь у Глобальному саміті миру і заявив, що буде "продовжувати на власний розсуд просувати мирні переговори"

Санкції країн G7 і ЄС проти РФ і КНДР за постачання зброї були скоординованими

МЗС України засудило недружні заяви прем'єр-міністра Грузії про Революцію гідності

Соцопитування: лише 29% опитаних українців довіряють Раді, громадяни хочуть, щоб парламент більше опікувався питаннями оборони та безпеки

У складі нової Єврокомісії Угорщина не отримає портфеля з питань розширення та політики сусідства - ЗМІ

США розраховують визначитися з наступником Столтенберга до саміту НАТО

Грузинський закон про іноагентів суперечить цінностям ЄС і викликає жаль у Євросоюзі - заява

Стефанчук: Згідно з Конституцією Зеленський буде президентом до вступу на посаду новообраного президента

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА