12:38 23.11.2015

Гройсман пропонує створити групу для розгляду ситуації в Кривому Розі

2 хв читати
Гройсман пропонує створити групу для розгляду ситуації в Кривому Розі

Український парламент не повинен і не стоятиме осторонь подій у Кривому Розі, заявляє спікер Володимир Гройсман.

"Я вважаю, що український парламент також не може бути осторонь того, що там сталося. Ми маємо дати цьому всебічну оцінку і відповідним чином сформулювати свою позицію. Зокрема, можливо, законодавчу", - сказав В.Гройсман на погоджувальній раді лідерів фракцій і груп Верховної Ради в понеділок у Києві.

Він запропонував фракціям і депутатським групам парламенту створити спільну групу і розібратися з ситуацією, яка відбувається в Кривому Розі.

Спікер запропонував цій групі сформувати свої пропозиції для врегулювання ситуації.

Як повідомлялося, представник "Опозиційного блоку" Юрій Вілкул переміг у другому турі виборів міського голови Кривого Рогу, про що свідчать дані, оприлюднені на сайті Центральної виборчої комісії. Кандидат від "Самопомочі" Юрій Милобог подав скарги на порушення під час виборчого процесу, відкрито кримінальне провадження за фактами фальсифікацій на виборах.

Різниця між кандидатами становила 752 голоси (0,42% тих, що проголосували), при цьому в шести із семи районів міста лідирував Ю.Милобог.

Водночас голова ЦВК Михайло Охендовський заявив, що у Центрвиборчкому немає підстав ставити під сумнів результати виборів мера Кривого Рогу. "Загалом щодо встановлення результатів у Кривому Розі можемо сказати, що нині їх встановлено. Підстав ставити під сумнів законність дій міської виборчої комісії зі встановлення результатів виборів Криворізького міського голови наразі у ЦВК немає", - заявив він.

Жителі Кривого Рогу, які не згодні з результатами виборів мера, встановили намети біля будівлі міської ради. Вони вимагають скасування рішення місцевої виборчої комісії, яка, не звернувши уваги на скарги про порушення на виборах мера Кривого Рогу та повідомлення про вкидання бюлетенів, оголосила переможцем у виборах мера Кривого Рогу кандидата від "Опозиційного блоку" Юрія Вілкула.

У неділю в Маріуполі відбулося народне віче, присвячене другому туру виборів міського голови та фальсифікаціям під час волевиявлення, в якому взяли участь кілька тисяч жителів міста, а також деякі народні депутати і кандидат у мери від "Самопомочі" Юрій Милобог.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА